• Πολιτική

    Υπόθεση Καλογρίτσα: Ποινική δίωξη στους εκπροσώπους της CCC

    Ο μάρτυρας Χρήστος Καλογρίτσας μιλάει κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βουλής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό κ. Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του, Αθήνα, Δευτέρα 24 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ


    Μετά την ποινική δίωξη που πρόσφατα άσκησε η Βουλή στον Νίκο Παππά, για την καταγγελλόμενη στημένη συμμετοχή Καλογρίτσα στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, σε θέση κατηγορουμένου βρίσκονται πλέον και οι εκπρόσωποι του λιβανέζικου ομίλου CCC.

    Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση.

    Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας για τη μήνυση της εταιρείας του Χρήστου Καλογρίτσα. Τα όσα καταγγέλλονται σε αυτή, για εμπλοκή του τότε υπουργού Νίκου Παππά προκειμένου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει ένα δικό της ελεγχόμενο τηλεοπτικό κανάλι, προκάλεσαν θύελλα πολιτικών – και όχι μόνο – αντιδράσεων.

    Με τη μηνυτήρια αναφορά του ο εργολάβος στρεφόταν κατά των υπευθύνων του λιβανέζικου κατασκευαστικού ομίλου, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που είχε συναφθεί μεταξύ της εταιρείας του ΤΟΞΟΤΗΣ και της CCC ήταν εικονική, υπό την καθοδήγηση Παππά προκειμένου να βρεθούν τόσο η εγγυητική των 3 εκατ. ευρώ όσο και τα υπόλοιπα χρήματα ώστε ο Καλογρίτσας να διεκδικήσει μία άδεια στο διαγωνισμό του 2016.

    Τότε, η μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή, για να ελεγχθούν οι καταγγελίες του εργολάβου σε βάρος του πρώην υπουργού. Η δίωξη που τελικά ασκήθηκε στον Ν.Παππά είναι για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

    Πλέον η ανάκριση για την υπόθεση θα γίνει με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

    Είναι πιθανό να καταλήξει στον ίδιο ανακριτή και η δικογραφία για την CCC.

    Διαβάστε επίσης

    Νίκος Παππάς: Από το ΣΥΡΙΖΑchannel στο Ειδικό Δικαστήριο – Τα επόμενα βήματα
    Βουλή: Ποινική δίωξη κατά του Νίκου Παππά με 178 ψήφους υπέρ



    ΣΧΟΛΙΑ