ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας είναι ο πρώτος μάρτυρας στην ανάκριση με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 που κατέληξε σε φιάσκο.
Ο κ.Τόμπρας φέρεται να είχε διαδραματίσει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του καταγγέλλοντα εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος κατήγγειλε εικονική σύμβαση με λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο
για να βρεθούν τα λεφτά ώστε να αποκτηθεί μία από τις τηλεοπτικές άδειες για τη δημιουργία ενός «ΣΥΡΙΖΑ Channel».
Η ανάκριση στον Άρειο Πάγο άρχισε μετά από την απόφαση της Βουλής να προχωρήσει σε βάρος του Ν. Παπά στην άσκηση ποινικής δίωξης για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος
Ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι ο Ν.Παππάς είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jumbo: Στήνεται το πρώτο κατάστημα στον Καναδά – Το «Coming Soon» στο Τορόντο
- Επίδομα παιδιού Α21 – Ποιοι θα πάρουν έως 560 ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου
- Δημοσκοπήσεις: Το «φάντασμα» της αυτοδυναμίας, η κατανομή των εδρών και η πιθανότητα για μετεκλογικές συνεργασίες
- Τιμές ενέργειας: Ρεκόρ 20 μηνών στη χονδρεμπορική με 211,76 ευρώ/MWh – Ντόμινο εξελίξεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.