• Πολιτική

    Εκλογές 2023: Προβληματίζει το όνομα «Έλληνες» στο κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου

    • NewsRoom
    Νίκος Νικολόπουλος

    Νίκος Νικολόπουλος,


    Τις φήμες περί συμπόρευσής του με τον Ηλία Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου διαψεύδουν κατηγορηματικά από την πλευρά του Νίκου Νικολόπουλου.

    Νωρίτερα, οι φήμες περί συμπόρευσης προκάλεσαν προβληματισμό στον πολιτικό κόσμο, με τις φήμες να ενισχύονται από το γεγονός ότι το κόμμα του κ. Νικολόπουλου μετονομάστηκε – όπως αποδεικνύεται από τον κατάλογο των κομμάτων που κατέθεσαν συμμετοχή – από «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» σε «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος».

    Η προσθήκη του συνθετικού «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» στην ονομασία του κόμματος του Νίκου Νικολόπουλου, το οποίο συμπορεύτηκε με την Ένωση Κεντρώων στις βουλευτικές εκλογές του 2019, δημιούργησε αυτομάτως φήμες για την πιθανότητα συνεργασίας με το «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

    Επιπλέον, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ορισμένοι από τους υποψήφιους που θα παρουσιάσει ο Νίκος Νικολόπουλος στο κόμμα του κατά την κατάθεση των ψηφοδελτίων, θα προέρχονται από τον σχηματισμό του Κασιδιάρη, ώστε ακόμη κι αν το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «κοπεί» από τον Άρειο Πάγο, να έχει έμεση εκπροσώπηση στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

    Ο κ. Νικολόπουλος διέψευσε τις φήμες, καθώς δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει ένα βήμα με το οποίο θα πρόδιδε τις αρχές του και το παρελθόν του με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ υπογράμμισε ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί με την ανακοίνωση των ονομάτων που θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο του κόμματός του.

    Για την ώρα το κόμμα του κ. Νικολόπουλου,  έχει έρθει σε συμφωνία με τον Κυριάκο Τόμπρα του κινήματος «Υπέρβαση» και τον Κωνσταντίνο Κατσίκη, πρώην μέλους των ΑΝΕΛ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Η πραγματικότητα δεν αλλάζει παραχαράσσοντας την ιστορία και τις συνθήκες

     



    ΣΧΟΛΙΑ