• Πολιτική

    Υποκλοπές: Παζλ αποκαλύψεων με «υποψίες» αποδεικτικών στοιχείων 

    •  Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    υποκλοπές


    Το παζλ των αποκαλύψεων συνεχίζεται γύρω από τις υποκλοπές συνεχίζεται με «υποψίες» αποδεικτικών στοιχείων.

    Αυτή τη φορά σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento πέντε πρόσωπα παρακολουθούνταν ταυτόχρονα από το κακόβουλο λογισμικό Predator αλλά και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Πρόκειται για έναν υπουργό, έναν ευρωβουλευτή, έναν διευθυντή εφημερίδας και στελέχη του υπουργείου Αμυνας.

    Ειδικότερα :

    • Ο υπουργός Εργασίας (και πρώην υπουργός Ενέργειας) Κωστής Χατζηδάκης. Συμφωνα με την εφημερίδα  ο Κωστής Χατζηδάκης παρακολουθούνταν γιατί «κρίθηκε ότι ακολουθεί δική του ατζέντα σε θέματα επιχειρηματικότητας». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο υπουργός Εργασίας παρακολουθούνταν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Ενέργειας και έχει καταγραφεί από την ΕΥΠ στις 21 Νοεμβρίου 2020 να συνομιλεί με κάποιον Π.Π., με αντικείμενο της συνομιλίας να είναι η «Σαρωνίδα».

    Ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, που σύμφωνα με το δημοσίευμα «ήταν θύμα όλων των παράνομων μεθόδων που μετήλθε το παράκεντρο ΕΥΠ-Predator». Η παρακολούθηση, σύμφωνα με την εφημερίδα, γινόταν μεταξύ άλλων διότι «ο Αλ. Παπαχελάς έγινε αντιληπτός από το πολιτικό κέντρο του επιτελικού παρακράτους ως πηγή κινδύνου, διότι μπορούσε να σύρει τον χώρο της ΝΔ σε επιλογές πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη».

    Ο Αριστείδης Αλεξόπουλος, αντιναύαρχος ε.α., γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών. «Ήταν στόχος παρακολούθησης λόγω της θέσεώς του και κυρίως λόγου του μεγάλου κυβερνητικού ενδιαφέροντος για τα εξοπλιστικά προγράμματα»!

    Ο Αλέξης Διακόπουλος, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού.

    Ο Γιώργος Κύρτσος, πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ.

    Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσιπρας στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή έκανε σχετική αναφορά σε πρόσωπο που αναφέρεται στο ρεπορτάζ θέτοντας και ερώτημα προς τον Πρωθυπουργό «Τις τελευταίες μέρες προστέθηκαν και οι αποκαλύψεις ότι ανάμεσα στα θύματα των υποκλοπών βρίσκεται και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιναύαρχος Α. Αλεξόπουλος. Και αναρωτιέμαι τόσο εγώ όσο και ο κάθε πολίτης που παρακολουθεί εμβρόντητος τις αποκαλύψεις. Είναι ο διευθυντής εξοπλισμών υπό παρακολούθηση; Είναι σε θέση ο πρωθυπουργός να το διαψεύσει; Θα ζητήσει από την ΑΔΑΕ να μας διαφωτίσει αν και αυτόν τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ του Κοντολέοντα; Διότι εδώ δεν πρόκειται για ένα ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης. Η χώρα έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά στο παρελθόν τέτοιες ιστορίες, είναι υποχρέωση να δοθούν άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις» είπε ο κ Τσίπρας .

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιος θα είναι ο μεταβατικός πρωθυπουργός, τι θα πει ο Τσιόδρας στον Μητσοτάκη, τι γυρεύει η Βάνα Μπάρμπα στη ΝΔ και το comeback ενός 80άρη

    Πιερρακάκης προς ΕΦΣΥΝ: Κακογραμμένη, κατασκοπευτική λογοτεχνία – Το δημοσίευμα προσβάλλει τη σύζυγό μου

    Άρθρο – παρέμβαση: Ποιοι και γιατί θέλουν να «κοντύνουν» τον Νίκο Δένδια;



    ΣΧΟΛΙΑ