• Πολιτική

    Πιερρακάκης προς ΕΦΣΥΝ: Κακογραμμένη, κατασκοπευτική λογοτεχνία – Το δημοσίευμα προσβάλλει τη σύζυγό μου

    • NewsRoom
    Πιερρακάκης: Το 2021 ήταν μια χρονιά-σταθμός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

    Κυριάκος Πιερρακάκης


    Στο σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών απαντά μέσα από το twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Τον Ιούλιο του 2018 στα τραγικά γεγονότα στο Μάτι παραλίγο να χάσω την οικογένειά μου ενώ βρισκόμουν σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

    Η διάσωσή τους, όπως και εκατοντάδων άλλων ανθρώπων, έγινε από το λιμενικό και τα στελέχη του, καθώς και από κατοίκους της περιοχής, που υπερέβησαν εαυτούς εκείνη την ημέρα και για τους οποίους θα είμαστε πάντα ευγνώμονες. Ήταν η δυσκολότερη στιγμή της ζωής μας».

    Ο υπουργός συνεχίζει σημειώνοντας ότι «η Εφημερίδα των Συντακτών επιλέγει να αναφερθεί σε μια ιδιωτική και βαθιά τραυματική στιγμή για την οποία η οικογένειά μου και εγώ δεν έχουμε δημοσίως κάνει λόγο μέχρι σήμερα και αντί για οτιδήποτε άλλο, να τη… συνδέσει με την υπόθεση του παράνομου λογισμικού!

    Τα πράγματα αυτά είναι προφανές πως δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα παρά μόνο με κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία. Και αποκτούν πλέον χαρακτήρα προσωπικής εμμονής.

    Το δημοσίευμα προσβάλλει ηθικά τη σύζυγό μου και τη μητέρα της, καθώς και τα στελέχη του λιμενικού και τους απλούς πολίτες που κατάφεραν να σώσουν τρία μικρά παιδιά μέσα από τις φλόγες. Κυρίως, όμως, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων αυτής της καταστροφής και τις οικογένειές τους».

    Να σημειώσουμε ότι σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» που ανέφερε ότι «ο Λαβράνος με τις τεχνικές δυνατότητες των συστημάτων που ήλεγχε ‘εντόπισε’ με κινηματογραφικό όσο και παράδοξο τρόπο στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 συγγενείς στελέχους του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Ακολούθως φέρεται να τους οδήγησε μέσω… αλλοδαπής συνοδοιπόρου τους στη σωτηρία».

    Η Εφημερίδα των Συντακτών γράφει ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το συγκεκριμένο στέλεχος δεν είναι άλλο από σημερινό υπουργό της κυβέρνησης ο οποίος στην εν λόγω τραγωδία παραλίγο να χάσει την οικογένειά του (σύζυγο, τρία παιδία και την πεθερά του).

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιος θα είναι ο μεταβατικός πρωθυπουργός, τι θα πει ο Τσιόδρας στον Μητσοτάκη, τι γυρεύει η Βάνα Μπάρμπα στη ΝΔ και το comeback ενός 80άρη



    ΣΧΟΛΙΑ