• Φωτογραφία στήλης Predator

    Predator

    Ποιος θα είναι ο μεταβατικός πρωθυπουργός, τι θα πει ο Τσιόδρας στον Μητσοτάκη, τι γυρεύει η Βάνα Μπάρμπα στη ΝΔ και το comeback ενός 80άρη

    • The Predator

    Ποιος θα είναι ο μεταβατικός πρωθυπουργός; 

    Έχουν αρχίσει τα στοιχήματα για το ποιος θα είναι ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός στο μεσοδιάστημα από την πρώτη κάλπη μέχρι τη δεύτερη, αφού οι «παίχτες» θεωρούν δεδομένο ότι δεν πρόκειται να συγκροτηθεί Κυβέρνηση.

    Το Σύνταγμα, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση δίνει τη δυνατότητα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προτείνει ως μεταβατικό Πρωθυπουργό έναν εκ των Προέδρων των Ανώτατων Δικαστηρίων, δηλαδή από Άρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Στο παρελθόν το προβάδισμα το είχε ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, όμως αυτή τη φορά ορισμένοι πιο «ψαγμένοι» κάνουν τον συνειρμό με την πρώην ιδιότητα της κ. Σακελλαροπούλου ως Προέδρου του ΣτΕ, αλλά και με το γεγονός ότι Πρόεδρος του ΣτΕ είναι γυναίκα, η κ. Ευαγγελία Νίκα.

    Οι πιο έμπειροι, πάντως, «κοιτούν προς την όχθη» του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπου προεδρεύει ο αρχαιότερος εκ των τριών δικαστικών, ο κ. Ιωάννης Σαρμάς.

    Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν «προγραμματικές συμφωνίες» και θα πάμε σε δεύτερες κάλπες…

    Ο Γιάννης Οικονόμου και η Ζαν ντ’ Αρκ

    Η πολιτική διάβρωση εκ των έσω ανέκαθεν ήταν ένα χρήσιμο σύστημα για να πλήξει κανείς τους πολιτικούς του αντιπάλους.

    Εξ άλλου τα πιο απόρθητα κάστρα έπεσαν εκ των έσω. Κάπως έτσι λοιπόν επιχειρεί ένα «συστηματάκι» εδώ και δυο εβδομάδες περίπου να σπείρει ζιζάνια στο εσωτερικό της ΝΔ διαδίδοντας φήμες για εσωκομματικές φουρτούνες, για βουλευτές που δεν έχουν μούτρα να βγουν έξω μέχρι και για επικείμενη παραίτηση του Πρωθυπουργού. Για το τελευταίο ρωτήθηκε και ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος.

    Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Οικονόμου δεν είναι αυτός που θα λέγαμε ότι το χιούμορ είναι το δυνατό του σημείο. Ίσως και λόγω της θέσης του, είναι πολύ προσεκτικός στο τι λέει και στο τι κάνει και παρά την τριβή του με τους δημοσιογράφους δύσκολα παρασύρεται.

    Αυτή τη φορά πάντως ξεπέρασε τον εαυτό του όταν απάντησε σε ερώτηση για τον αν υπάρχουν φωνές εντός της ΝΔ που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «Αν τις ακούει κάποιος είναι κατηγορία Ζαν Ντ’ Αρκ, μεταφυσικό»… περιττό να σας πως ότι «έκλαιγαν και τα μικρόφωνα»!

    Στο πλευρό του Άδωνι ο Α. Λοβέρδος

    Αν μη τι άλλο η αρένα της πολιτικής προσφέρεται και για δυνατές φιλίες ανάμεσα σε πολιτικούς αντιπάλους.

    Η πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το «Ρουβίκωνα» ανέδειξε μια πτυχή του αναγκαίου πολιτικού πολιτισμού.

    Με το που έγινε γνωστό το επεισόδιο έξω από το σπίτι του υπουργού, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε στο twitter: «Άδωνη @AdonisGeorgiadi, είμαστε στο πλευρό σου. Απόλυτη καταδίκη για την επίθεση στον χώρο της οικογένειας σου».

    «Γαλάζιο φλερτ»… Επικρατείας για τον Σωτήρη Τσιόδρα

    Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Σωτήρη Τσιόδρα.

    Είναι δεδομένη η εκτίμηση που τρέφει προς πρόσωπό του παρά το γεγονός ότι το κλίμα κάποια στιγμή είχε ηλεκτριστεί.

    Και βεβαίως κανείς δεν αμφισβητεί το κύρος και την επιστημοσύνη του.

    Το θέμα είναι ότι ο κ. Τσιόδρας διατηρεί αποστάσεις ασφαλείας από την πολιτική και δύσκολα όπως λένε αυτοί που τον γνωρίζουν αλλάζει τις απόψεις του.

    Το «τάκλιν» της Α. Αδαμοπούλου στους γαλάζιους βουλευτές

    Αίσθηση και σχόλια προκάλεσε στα πηγαδάκια της Βουλής, η στάση γαλάζιων βουλευτών όταν η ανεξάρτητη βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου, από το βήμα της Βουλής, ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς να γίνουν εκλογές, κάνοντας λόγο για έναν «απονομιμοποιημένο» πρωθυπουργό.

    «Υπάρχει μία διάταξη στο Σύνταγμα η οποία δίνει την δυνατότητα στον πρωθυπουργό να παραιτηθεί χωρίς να γίνουν εκλογές. Και επειδή πρόκειται για έναν απονομιμοποιημένο πρωθυπουργό τον καλώ να κάνει χρήση αυτής της διάταξης».

    Ούτε κιχ δεν ακούστηκε. Προφανώς τη σνόμπαραν, γιατί διαφορετικά θα υπήρχε θεματάκι…

    Και επειδή οι μέρες είναι πονηρές καλό θα είναι να μην δίνονται δικαιώματα.

    Η Βάνα Μπάρμπα υποψήφια με τη ΝΔ;

    Δεν έχει αφήσει «ρούγα» η Βάνα Μπάρμπα που να μη μιλήσει για τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση δεν ήταν τυχαία. Υπήρξε προετοιμασία. Όπως είπε, εκείνη ήταν που του έστειλε ένα e-mail και εκείνος της αποκρίθηκε την επόμενη ημέρα.

    Η χαρά της ήταν τόσο μεγάλη σε σημείο που τον ψυχολόγησε.

    «Ήταν πολύ αποτελεσματικός και αυτό είναι προς τιμήν του. Χάρηκα που τον συνάντησα» είπε και πρόσθεσε «Ήταν στενοχωρημένος, είναι πολλά τα βάρη. Παρά ταύτα μας άκουσε».

    Το καλύτερο όμως ήταν ότι μετά τη συνάντηση αποφάσισε και να τον ψηφίσει. Το θέμα είναι μήπως ο Κ. Μητσοτάκης αποφασίσει και να την ψηφίσουν… τουτέστιν να την κατεβάσει υποψήφια…

    Μετά από αυτό η στενοχώρια μετακόμισε στη Χαρ. Τρικούπη τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχασε τη Βάνα του…. και άρχισαν τα πικρόχολα σχόλια του στυλ «μετά τον κουρασμένο, τώρα έχουμε τον στεναχωρημένο». Είναι αυτό που λέμε «δεν ήξερες, δεν ρώταγες…».

    Κάτι τρέχει με τον Τόσκα

    Σχεδόν ανύπαρκτες είναι οι σχέσεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με το ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με τον Αλέξη Τσίπρα.

    Για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια, δύσκολο έως απίθανο.

    Για τις αιτίες της ρήξης ακούγονται διάφορα πέριξ της πλατείας.

    Ωστόσο, ο κ. Τόσκας -πασοκογενής γαρ- από την εποχή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανοιχτά πολλά μέτωπα με κορυφαία στελέχη του κόμματος. Και αυτοί δεν ξεχνούν…

    Το comeback του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου

    Ο 80χρονος πρώην υπουργός και βουλευτής Βασίλης Κοντογιαννόπουλος αποφάσισε να συνδράμει την προσπάθεια της ΝΔ από την οποία είχε διαγραφεί το 1998 περνώντας στο ΠΑΣΟΚ.

    Τώρα ετοιμάζεται να διεκδικήσει την έδρα στον Ν. Ηλείας.

    Αυτά να βλέπει ο Νίκος Ανδρουλάκης που παλεύει για να κερδίσει το στοίχημα της ανανέωσης.

    Ο αιμοδότης Παύλος Γερουλάνος

    Ο Παύλος Γερουλάνος δεν είναι από τους συνηθισμένους πολιτικούς. Είναι αυτό που λέμε «φυσιολογικός άνθρωπος».

    Είναι όμως και άνθρωπος της προσφοράς και με αθόρυβο τρόπο.

    Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, όπως κάνει χρόνια τώρα, πέρασε από τα παλιά του λημέρια για την ημέρα αιμοδοσίας που διοργανώνουν οι υπάλληλοι του Υπουργείου και έδωσε αίμα.

    Είναι τακτικός αιμοδότης και αυτό ξεκίνησε όταν βρέθηκε και αυτός στην ανάγκη για αίμα για τον πατέρα του.

    Και, όπως συνηθίζει να λέει, «Ό,τι δώσουμε θα το πάρουμε μια μέρα πίσω με το παραπάνω».

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Άδωνις και η Ευγενία στη Φιλοθέη, η άγνωστη εταιρεία των παρακολουθήσεων που αναζητεί ο Ανδρουλάκης και τι λένε οι δημοσκόποι στον Κυριάκο