• Πολιτική

    Παύονται όλοι οι Υποδιοικητές της ΕΥΠ – Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Βουλή


    Υπερψηφίστηκε με 156 «ναι» το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ κ Καταψήφισαν 142 βουλευτές, ενώ 2 ήταν απόντες.

    Στο μεταξύ με νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προβλέπεται η αυτοδίκαιη παύση των υποδιοικητών της ΕΥΠ . Σύμφωνα με τη ρύθμιση, στο άρθρο 48 του επίμαχου νομοσχεδίου, μέχρι τον διορισμό νέων υποδιοικητών, την αρμοδιότητά τους θα ασκεί ο διοικητής της ΕΥΠ.

    Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το περιεχόμενο της νομοτεχνικής βελτίωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία παύονται οι υποδιοικητές της ΕΥΠ τόνιζαν πως “Η παύση των υποδιοικητών (της ΕΥΠ) με τον νόμο για την άρση απορρήτου έγινε λόγω του περιορισμού του αριθμού τους από τρεις σε δύο. Ακριβώς λόγω του περιορισμού θα πρέπει να υπάρξει και αλλαγή – συγχώνευση αρμοδιοτήτων. Αφού ολοκληρωθεί αυτό, στη συνέχεια θα τοποθετηθούν νέοι υποδιοικητές, οι οποίοι μπορεί να προέρχονται και από την δεξαμενή των ήδη υπαρχόντων εφόσον είναι επιλέξιμοι”.

    Επίσης  με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου που ποινικοποιεί τη διακίνηση παράνομων συσκευών και λογισμικών παρακολούθησης, η λίστα των απαγορευμένων συσκευών δεν θα καθορίζεται από τον διοικητή της ΕΥΠ ανά εξάμηνο, αλλά κάθε λογισμικό ή συσκευή που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για τη διάπραξη του αδικήματος του άρθρου 370Α του ΠΚ θα εμπίπτει στην αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος.

    Διαβάστε επίσης

    Τασούλας: Ισχυρό πολιτειακό φίλτρο η ανάθεση στον Πρόεδρο της Βουλής να εγκρίνει τις παρακολουθήσεις πολιτικών

    Υποκλοπές: Στο Ευρωκοινοβούλιο προσφεύγει και ο Λοβέρδος



    ΣΧΟΛΙΑ