Πολιτική

ΥΠΕΝ: Προχωρούν οι διαγωνισμοί για την κατεδάφιση αυθαιρέτων, σε ποιες περιοχές αποστέλνονται άμεσα 208 ειδοποιητήρια

  • NewsRoom


Προσπάθεια να επισπευσθεί η  κατεδάφιση των 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική επιχειρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για την κατεδάφιση κτισμάτων στην περιοχή του παραλιακού μετώπου Αθηνών-Σουνίου, με απευθείας ανάθεση έργου αξίας 137.945,7 ευρώ.

Παράλληλα, αποστέλνονται 208 ειδοποιητήρια κατεδάφισης σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα υπάρξει προκήρυξη του πρώτου διεθνούς διαγωνισμού για την κατεδάφιση 300-400 κτισμάτων.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ αναφέρει:

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχοντας αναλάβει την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική, προχωρά στα παρακάτω βήματα.

Στην προκήρυξη του πρώτου διαγωνισμού για την κατεδάφιση κτισμάτων, στην περιοχή του παραλιακού μετώπου Αθηνών-Σουνίου. Η σχετική πρόσκληση αναρτήθηκε σήμερα και αφορά σε απευθείας ανάθεση έργου αξίας 134.945,7 ευρώ (προ ΦΠΑ), κατά τα οριζόμενα στο αρ.52, παρ.4 του νόμου 4559/2018. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν προσφορές μέχρι το μεσημέρι της προσεχούς Τετάρτης, 29 Αυγούστου.

Στην κοινοποίηση 208 ειδοποιήσεων προς τους ιδιοκτήτες κτισμάτων, στις οποίες διατυπώνεται ρητώς ότι επίκειται η κατεδάφιση αμέσως μετά την παρέλευση 30 ημερών. Συγκεκριμένα προτεραιοποιήθηκαν:

– 15 κατασκευές σε εθνικούς δρυμούς
– 105 κατασκευές σε δασικές εκτάσεις σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πάρνηθα, Πεντέλη και Μέγαρα
– 20 κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών-Σουνίου
– 35 κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο Μεγάρων
– 17 κατασκευές στον υγροβιότοπο Βουρκάρι
– 16 τουριστικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις εστίασης που βρίσκονται σε παραλίες και αιγιαλούς ανά την Αττική

Στην προκήρυξη του πρώτου διεθνούς διαγωνισμού, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, για την κατεδάφιση 300-400 κτισμάτων.

Τέλος, καταγράφεται σημαντική πρόοδος στην επιτάχυνση των ελέγχων από τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην υπόλοιπη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η μάχη με τα αυθαίρετα ξεκίνησε με έναν… μαντρότοιχο στη Χαλκιδική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φάμελλος: Τέλος Αυγούστου ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρέχουν μετά την τραγωδία: Προς κατεδάφιση 3.200 αυθαίρετα στην Αττική


ΣΧΟΛΙΑ