• Πολιτική

    Ιωάννα Λυτρίβη: Ο πρωθυπουργός γνώριζε το πάθος μου για την επαγγελματική εκπαίδευση

    • NewsRoom
    Η νέα υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ιωάννα Λυτρίβη

    Η νέα υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ιωάννα Λυτρίβη (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    «O πρωθυπουργός ξέρει τη δουλειά μου, τις σπουδές μου και το πάθος μου στην επαγγελματική εκπαίδευση – κατάρτιση που είναι ο μεγάλος πυλώνας για οποιοδήποτε βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης», είπε στην ΕΡΤ, η νέα υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, Ιωάννα Λυτρίβη μιλώντας στην ΕΡΤ.

    «Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη και πρόκειται για μεγάλο στοίχημα σχετικά με το πλέγμα των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν ως συνέχεια των προσπαθειών μιάς πενταετίας για να ενισχυθεί το αποπαίδι της εκπαίδευσης που είναι η επαγγελαμτική κατάρτιση», είπε η νέα υφυπουργός.

    «Το έργο της κυβέρνησης εμπνέει και το να σταθείς αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης είναι ο φάρος για να δημιουργείς και να προφέρεις», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός την κάλεσε στο τηλέφωνο, μισή ώρα πριν ανακοινωθεί η τοποθέτησή της στο υπουργείο Παιδείας.

    Μίλησε επίσης για τεράστια πρόκληση αφού, όπως είπε, τα δεδομένα είναι αντιφατικά με ιστορική μείωση της ανεργίας και στον αντίποδα, επιχειρήσεις που δεν βρίσκουν ανθρώπινο δυναμικό και ανθρώπους καταρτισμένους που φεύγουν στο εξωτερικό.

    Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όλοι κρινόμαστε στο τέλος, συμπλήρωσε.

    ‘Εξι μόλις μήνες από την εκλογή της στην 4η θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας της Ν.Δ., η υφυπουργός που είναι πολιτικός επιστήμονας, με διδακτορικό δίπλωμα στις πολιτικές της δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), μιλάει για το «πραγματικό βάπτισμα».

    «Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή ευθύνη. Το έργο της κυβέρνησης εμπνέει και το να σταθείς αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης είναι ο φάρος για να δημιουργείς και να προφέρεις», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός την κάλεσε στο τηλέφωνο, μισή ώρα πριν ανακοινωθεί η τοποθέτησή της στο υπουργείο Παδείας.

    Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα είπε η νέα υφυπουργός Παιδείας:

    Το καλωσόρισμα του Κυριάκου Πιερρακάκη στην Ιωάννα Λυτρίβη

    Τη νέα υφυπουργό Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη καλωσόρισε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης με ανάρτηση του στο «Χ», ενώ, ταυτόχρονα, ξεπροβόδισε την Δόμνα Μιχαηλίδου που αναβαθμίστηκε σε θέση υπουργού στο υπουργείο Εργασίας.

    Όπως έγινε γνωστό η νέα υφυπουργός Ιωάννα Λυτρίβη θα αναλάβει την ευθύνη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της δια βίου μάθησης, με την Ζέτα Μακρή να αναλαμβάνει την προσχολική και σχολική εκπαίδευση.

    «Καλωσορίζουμε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού την Ιωάννα Λυτρίβη. Μαζί με τη Ζέττα Μ. Μακρή θα εργαστούμε για την αναβάθμιση της παιδείας, έχοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής μας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές: τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους φοιτητές.

    Θέλω να ευχαριστήσω τη Δόμνα Μιχαηλίδου για τους έξι μήνες παραγωγικής συνεργασίας στο ΥΠΑΙΘΑ. Της εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».

    Ποια είναι η Ιωάννα Λυτρίβη

    Στις 21 Μαΐου 2023 η Ιωάννα Λυτρίβη εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία και επανεξελέγη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Διατελεί γραμματέας της διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Επίσης είναι μέλος της Υποεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθρώπων και της Υποεπιτροπής για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία.

    Είναι πολιτικός επιστήμονας με διδακτορικό δίπλωμα στις πολιτικές δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, από όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας.

    Ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), κατά την τετραετία 2019-2023, συνέβαλε στη ανάδειξη των ποιοτικών διαστάσεων του πεδίου της δια βίου εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας.

    Την ίδια περίοδο, διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κατάρτισης της ΕΕ (European Training Foundation) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Συμβουλευτική Ομάδα της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF Advisory Group).

    Διδάσκει Μεθοδολογία Κοινωνικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Κύπρου, ως συνεργαζόμενο επιστημονικό προσωπικό.

    Έχει εργαστεί ως επιστημονική σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων και στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Επικρατείας (2011-2019).

    Πριν από αυτό, εργαζόταν ως επιστημονική υπεύθυνη σε δημόσιες δομές δια βίου μάθησης (2009-2011).

    Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Γεννήθηκε στην Αρκαδία το 1982.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργιάδης: Επέστρεψε στο υπ. Υγείας – «Προτεραιότητά μου οι εμβολιασμοί και η ενίσχυση του ΕΣΥ»

    Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά φέρνει πρόταση νόμου για ισότητα στον γάμο – Η κοινωνία θα προχωρήσει

    Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο μόλις ανοίξει η Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ