• Πολιτική

    Ηλιούπολη: 35χρονος έταζε διορισμούς στο Δημόσιο αποσπώντας χρηματικά ποσά

    • NewsRoom
    Σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη οι επτά αστυνομικοί για την καταδίωξη στο Πέραμα

    Ελληνική Αστυνομία


    Στη σύλληψη ενός 35χρονου άνδρα στην Ηλιούπολη, ο οποίος κατηγορείται για απάτες σε βάρος πολιτών με το πρόσχημα του διορισμού τους σε Δημόσια Επιχείρηση, προχώρησαν οι Αρχές.

    Έπειτα από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με τη δράση του 35χρονου, προέκυψε ότι ο δράστης, από το 2015, εντόπιζε πολίτες τους οποίους έπειθε ότι μπορεί να μεσολαβήσει για τον διορισμό τους, ενώ τους ζητούσε να του καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά ως διαδικαστικά έξοδα.

    Ο συλληφθείς την περασμένη Παρασκευή επικοινώνησε με ένα από τα θύματά του προκειμένου να του ζητήσει επιπλέον το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ ώστε να ολοκληρώσει τις… διαδικασίες πρόσληψής του, ενώ για τον ίδιο λόγο του είχε αποσπάσει νωρίτερα 500 ευρώ. Στη συνέχεια ορίστηκε σχετικό ραντεβού στην Ηλιούπολη, η αστυνομία προσημείωσε το ποσό των 200 ευρώ και ο 35χρονος συνελήφθη.

    Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξιχνιάστηκαν από το 2015 άλλες δύο απάτες σε βάρος πολιτών, τις οποίες διέπραξε με το ίδιο πρόσχημα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιστατικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κακουργηματικές διώξεις για 7 από 11 συλληφθέντες για επιθέσεις κατά αντιεξουσιαστών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 16 Μαρτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣτΕ: Νόμιμα στο ΤΑΙΠΕΔ τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας



    ΣΧΟΛΙΑ