• Πολιτική

    Οικονόμου: Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα στήριξης

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου


    Να δείξει η ΕΕ αντανακλαστικά αντίστοιχα με αυτά που είχε στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία και για το ζήτημα της ακρίβειας, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

    Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσε ότι η στήριξη για την ελάφρυνση από τις ενεργειακές ανατιμήσεις θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσει αυτή η κρίση.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ετοιμάζονται πολύ στοχευμένες πολιτικές στήριξης κυρίως σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη εξαντλώντας τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας.

    Στο ερώτημα εάν θα δοθεί τελικά το λεγόμενο Επίδομα Πάσχα, απάντησε ότι σύντομα και γρήγορα, μόλις η κυβέρνηση είναι έτοιμη θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

    Για το πλαφόν κέρδους, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι θα εξεταστούν τα περιθώρια κέρδους για να αποκλειστούν οι δυνατότητες κερδοσκοπίας σε μια σειρά τομείς όπου οι ανατιμήσεις δεν εξηγούνται άμεσα.

    Παρακαταθήκη απέναντι στον προκλητικό μας γείτονα η στάση της Ελλάδας στο Ουκρανικό

    Για τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η χώρα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους συμμάχους και τους εταίρους της, έχει στείλει βοήθεια και δεν προβλέπεται η αποστολή έμψυχου υλικού ή ελικοπτέρων.

    Εκτίμησε ότι η καθαρή φωνή με την οποία η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή τη στήριξη της Ουκρανίας, «είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη απέναντι στον προκλητικό και παραβατικό γείτονα που έχουμε».

    «Η Ελλάδα δεν είναι ούτε ιστορικά, ούτε πολιτικά αφελής. Η συμμετοχή της, η καθαρή φωνή της, η ουσιαστική συνδρομή μαζί με όλους εταίρους και συμμάχους της, απέναντι σε αυτό που αποτελεί παραβίαση του αξιακού υποβάθρου, είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη και απέναντι στον προκλητικό και στον παραβατικό γείτονα που έχουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία έχει ένα δικό της πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπει το Διεθνές Δίκαιο το οποίο είναι ανεδαφικό και αυτό είναι ένα μήνυμα και για την Ευρώπη.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπουργικό Συμβούλιο: Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στην Ουκρανία

    Άρθρο παρέμβαση: Σωστά στείλαμε όπλα στην Ουκρανία και ναι, ανήκουμε στη Δύση



    ΣΧΟΛΙΑ