• Πολιτική

    Υπουργικό Συμβούλιο: Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στην Ουκρανία

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στις 11:00 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και ο αντίκτυπος των γεγονότων για τη χώρα μας, θα είναι τα βασικά θέματα που θα βρεθούν στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο θα συνεδριάσει στις 11:00 υπό τον Πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης.

    Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών, οι οποίες αφορούν α) Τον νέο ΕΝΦΙΑ – Μείωση ΕΝΦΙΑ με εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών, β) το Ενδιάμεσο Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου για τη στήριξη ευάλωτων οφειλετών, γ) την Ανεξάρτητη Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, δ) την Αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ε) την Άσκηση τελωνειακής αντιπροσώπευσης – Ρύθμιση επαγγέλματος τελωνειακού αντιπροσώπου

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας θα παρουσιάσει τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάσταση Δικαστικών Λειτουργών, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Θα γίνει εισήγηση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή απαλλοτριώσεων ακινήτων για έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας στην παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων.

    Στη συνέχει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας θα αναφερθεί στην ανανέωση θητείας Έλληνα Δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μιλήσει για τη συγκρότηση Κυβερνητικής Επιτροπής Συντονισμού Διεθνούς Αναπτυξιακής Πολιτικής.

    Τέλος, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη θα μιλήσει για τη συγκρότηση Κυβερνητικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της εξέλιξης του έργου της αναβάθμισης, ανάδειξης και υπόγειας επέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρθρο παρέμβαση: Σωστά στείλαμε όπλα στην Ουκρανία και ναι, ανήκουμε στη Δύση



    ΣΧΟΛΙΑ