• Πολιτική

    Οικονόμου: Δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα

    • NewsRoom
    Οικονόμου: Ενδεχομένως τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα

    Γιάννης Οικονόμου-Κυβερνητικός εκπρόσωπος


    Στην αντεπίθεση πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για το περιεχόμενο της έκθεσης Λύτρα – Τσιόδρα και το θέμα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καταλογίζοντας χυδαιότητα και πολιτική σκοπιμότητα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που νωρίτερα ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού υπό το βάρος της συμπερασμάτων της επιστημονικής έκθεσης των δύο.

    Ο κ. Τσίπρας κανιβαλίζει μία επιστημονική μελέτη για να τη φέρει στα δικά του περιορισμένα μέτρα, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, που μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η έκθεση δεν ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού και δεν του είχε παραδοθεί, ούτε σε κάποιον από τους συνεργάτες του πριν από τη δημοσίευσή της.

    Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, η έρευνα επαναλαμβάνει γνωστές διαπιστώσεις για αυξημένη θνησιμότητα όταν το σύστημα δέχεται πίεση και τα α στοιχεία αυτά αξιολογούνται συνεχώς.

    Η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη, επισήμανε ο εκπρόσωπος, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα μέχρι να μπουν σε ΜΕΘ. Προφανώς σε περιβάλλον ΜΕΘ υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση. Ο πρωθυπουργός ποτέ δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο, ενώ τα συμπεράσματα για την θνητότητα εντός και εκτός, όπως αναφέρει η μελέτη, συνδέονται με διάφορες παραμέτρους.

    Σκόπιμα -συνέχισε- ο κ. Τσίπρας επικεντρώνει στις ΜΕΘ. Η κοινωνία όμως ξέρει τι παρέδωσε ο κ. Τσίπρας και τι έχει καταφέρει από τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

    Το σημαντικότερο, τόνισε ο εκπρόσωπος, είναι πώς δεν φθάνει ο κόσμος στις ΜΕΘ, γιατί δυστυχώς περισσότερες διασωληνώσεις σημαίνουν περισσότερους θανάτους.

    Λιγότερες διασωληνώσεις έχουμε όταν έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς, ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου και στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά από μέτρα-παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, τα οποία επέλεξε να μην στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ