• Ελλάδα

    Hurriyet: Τουρκικά πλοία εμπόδισαν την προσέγγιση Καμμένου στα Ίμια

    • NewsRoom
    καμμένος


    Προκαλεί και πάλι η Τουρκία, καθώς την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος βρισκόταν στα Ίμια προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε την προσέγγισή του στα Ίμια.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας βρέθηκε στην περιοχή, προκειμένου να ρίξει στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό που είχαν χάσει τη ζωή τους στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996.

    Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Hurriyet, η τουρκική ακτοφυλακή δεν επέτρεψε να προσεγγίσει στην περιοχή το ελληνικό σκάφος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ».

    Πάνος Καμμένος

    «Η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ Ίμια) και η ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο», ανέφερε για το ζήτημα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

    καμμένος-ίμια

    Για το ζήτημα δεν ανέφερε τίποτα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πέρα από το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» πραγματοποίησαν ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων.

    Πάνος ΚαμμένοςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Τσιρώνης: Καλό όνομα το «Βόρεια Μακεδονία»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πολιτικά κόμματα για το Σκοπιανό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προκαλεί και πάλι ο Ερντογάν για τα νησιά του Αιγαίου



    ΣΧΟΛΙΑ