• Top Stories

    Τσίπρας σε βουλευτές : Όσοι διαφωνούν να πάνε σπίτι τους

    Αλέξης Τσίπρας

    Ο Αλέξης Τσίπρας


    Το σενάριο της συναίνεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης έληξε πριν καν αρχίσει και τώρα έρχεται η σειρά της εσωκομματικής πειθαρχίας. Δυο εικοσιτετράωρα μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, από την οποία δεν πρόεκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα, παρά μόνο η διαπίστωση ότι σύσσωμο το πολιτικό σκηνικό αδυνατεί να συμφωνήσει σε κάποια πράγματα που για τους απλούς πολίτες φαίνονται αυτονόητα, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους διαχείρισης των εσωκομματικών διαφωνούντων προκειμένου να περάσει το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων που έχει μέσα και το ασφαλιστικό.

    Έτσι, όλα δείχνουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει σαφέστατο μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι όποιος διαφωνεί με το ασφαλιστικό ή με επιμέρους θέματα θα πρέπει να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα στο κόμμα. Η κίνηση αυτή θα έχει ως στόχο να διευκολύνει τους διαφωνούντες βουλευτές από τυχόν κινήσεις διαφοροποίησης της τελευταίας στιγμής.

    Παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μια πρώτη αξιολόγηση για τα αποτελέσματα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών μετά από την εξάωρη συζήτηση. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι σε ένα βαθμό όλα ήταν αναμενόμενα, αφού όλοι οι αρχηγοί  ήθελαν να αποφύγουν τις δύσκολες συζητήσεις και αποφάσεις, ποτέ ωστόσο δεν περίμεναν ότι δεν θα δεχόντουσαν ένα κείμενο που στόχο θα είχε την πίεση των Ευρωπαίων προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες περικοπές στις συντάξεις.

    Επεσήμαιναν ακόμα ότι ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης εξαιτίας της εσωκομματικής κατάστασης στην ΝΔ και άρα η στάση και η συμπεριφορά του ήταν προκαθορισμένη,  ενώ δεν έκρυβαν την έκπληξή τους για την στάση της Φώφης Γεννηματά, για την οποία λένε ότι είναι δέσμια των απόψεων και των εσωκομματικών εκβιασμών του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Η σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, χωρίς να καλυτέρευσε θεαματικά, μπήκε σε αυτή την συνάντηση σε άλλη βάση, ενώ σε μεγάλο απρόβλεπτο παίκτη εξελίσσεται ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μέσα στην σύσκεψη από την μια υπερασπιζόταν τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι όλοι οι υπόλοιποι κινιούνται με μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ενώ από την άλλη έβαζε θέμα οικουμενικής κυβέρνησης, σενάριο που έχει απορρίψει τουλάχιστον για την ώρα  ο πρωθυπουργός.



    ΣΧΟΛΙΑ