• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έβδομη ημέρα κερδών για τον Dow Jones με άλμα 330 μονάδων

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να επεκτείνει το εντυπωσιακό ανοδικό του σερί για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, καθώς τα νέα στοιχεία για τις αιτήσεις καταβολής επιδόματος ανεργίας αναζωπύρωσαν την ελπίδα για μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve αργότερα φέτος.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.387,76 μονάδες με άνοδο 331,37 μονάδων ή +0,85%, με τη Home Depot (2,54%) και την Caterpillar (2,12%) να ηγούνται των κερδών.

    Σε θετικό έδαφος και ο  S&P 500, κλείνοντας στις  5.214,08 μονάδες με άνοδο 0,51%  ενώ ο Nasdaq επέστρεψε σε θετικό έδαφος, καθώς έκλεισε στις 16.346,26 μονάδες με κέρδη 0,27%.

    Η αγορά είδε τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για καταβολή επιδόματος ανεργίας να ανέρχονται στο  υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες ενδέχεται να μειώσουν τα επιτόκια κάποια στιγμή φέτος.

    Εκτός από τα στοιχεία για την ανεργία, μια δημοπρασία ομολόγων που συνάντησε ισχυρή ζήτηση βοήθησε να μειωθούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, δίνοντας ανάσα στις τεχνολογικές μετοχές. Η απόδοση του 10ετούς treasury υποχώρησε περισσότερο από 2 μονάδες βάσης στο 4,461%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε 3 μονάδες βάσης στο 4,813%.

    Από την άλλη, μεικτό ήταν το κλίμα από τις ανακοινώσεις των τριμηνιαίων κερδών από μια σειρά από εταιρείες.

    Η Warner Bros Discovery κατάφερε να κλείσει με άνοδο 3,08% παρά το γεγονός πως παρουσίασε αποτελέσματα χειρότερα των εκτιμήσεων. Αντίθετα η εταιρεία ημιαγωγών Arm υποχώρησε κατά 2,34% καθώς η καθοδήγησή της για τα μελλοντικά έσοδα απογοήτευσε τους αναλυτές. Τέλος η Airbnb, η οποία παρουσίασε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου αλλά και αυτή απογοήτευσε με την αδύναμη καθοδήγησή της, υποχώρησε κατά 6,87%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, πέρα από τις Home Depot και Caterpillar, με άνοδο άνω του 1% έκλεισαν και οι Goldman Sachs, Amgen, Chevron, Dow, Honeywell International, American Express, 3M και  Apple.

    Στον αντίποδα, από τις  μόλις 5 μετοχές του δείκτη που έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Salesforce (-1,36%) και IBM (-1,17%). Σε αρνητικό έδαφος με ήπιες απώλειες βρέθηκαν επίσης οι Cisco, Nike και McDonald’s.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Δεύτερη ημέρα ανόδου για WTI και Brent

    Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό υψηλό για τον βρετανικό FTSE 100 – Κέρδη 1% για τον DAX

    Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ δεν θα δεσμευτεί για το τι θα κάνει μετά την μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο

     



    ΣΧΟΛΙΑ