• Ελλάδα

    Στέλιος Πέτσας: Με τη βοήθεια όλων θα κερδίσουμε τον πόλεμο στο υγειονομικό μέτωπο

    • NewsRoom
    Στέλιος Πέτσας

    Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών


    “Με τη βοήθεια όλων θα κερδίσουμε τον πόλεμο στο υγειονομικό μέτωπο” είπε σήμερα στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

    Η ανησυχία που υπάρχει στον κόσμο είναι τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Αυτό που λέμε είναι ότι πάμε σταδιακά. Κερδίσαμε μία μάχη στην υγειονομική κρίση. Με το σχέδιο που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα σκοπός είναι με τη βοήθεια όλων, να κερδίσουμε τελικά και τον πόλεμο στο υγειονομικό μέτωπο. Στην οικονομία θα χρειαστεί: Πρώτον η στήριξη της Πολιτείας και δεύτερον να γίνουν με προσοχή σταδιακά βήματα απεμπλοκής από τα μέτρα σε διάφορους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας για να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Η σταδιακή αυτή απεμπλοκή αφορά είτε τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου είτε τα καταστήματα εστίασης είτε -και θα είναι αρκετά πιο δύσκολο εκεί- τα τουριστικά καταλύματα. Θα ξεδιπλώσουμε το σχέδιό μας, αλλά θα ζητήσουμε ξανά τη στήριξη όλων των Ελλήνων, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, για να πάμε συντονισμένα και να συνεχίσουμε να είμαστε το παράδειγμα της Ευρώπης.

    Για την στήριξη της οικονομίας και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

    Κάθε ευρώ στήριξης της οικονομίας όταν είναι σχεδιασμένο σωστά, επανέρχεται πίσω στην οικονομία και τη βοηθά να αναπτυχθεί. Στην πορεία το Κράτος θα αναπληρώσει σιγά-σιγά τα χαμένα του έσοδα, ώστε στη συνέχεια να πιάσουμε το νήμα της οικονομίας από εκεί που το αφήσαμε τον Φεβρουάριο, προκειμένου να υπάρξει μια σημαντική άνοδος της οικονομικής δραστηριότητας στο τέλος του 2020 και μία εκρηκτική ανάπτυξη το 2021, μετά την παροδική ύφεση που θα περάσουμε αυτό το διάστημα.

    Είναι ξεκάθαρο ότι η διαφάνεια είναι ένα βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας, που έχει κατακτηθεί με πολύ μεγάλο κόπο. Η διαφάνεια έχει πολλές πτυχές. Η μια είναι η κανονική δημοσίευση όλων των στοιχείων τα οποία αφορούν την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού, πράγμα που γίνεται. Πριν από δυο-τρεις μέρες δημοσιεύτηκε το Δελτίο Εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, με τα στοιχεία του Μαρτίου. Στις αρχές Μαΐου -υπάρχουν καθορισμένες ημερομηνίες- θα δημοσιευθούν τα στοιχεία Απριλίου και ούτω το καθεξής. Η άλλη είναι η κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για παράδειγμα, ζητά να γίνει προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να απαντήσει σε όλα τα θέματα, για να ενημερωθούν οι Έλληνες. Άλλωστε, ένα από τα βασικά στοιχεία αυτό το διάστημα που μας έφερε μέχρι εδώ ήταν η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των Ελλήνων και αυτό τους έκανε να σεβαστούν με απόλυτο τρόπο όλα αυτά τα δύσκολα μέτρα που πήραμε.



    ΣΧΟΛΙΑ