ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τεράστια προβλήματα άφησε πίσω της η σημερινή κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στη Χαλκιδική η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται από το μεσημέρι στην περιοχή, βρίσκεται επί ποδός, ενώ στην περιοχή της Μαγνησίας σημειώθηκαν ζημιές στα χωριά στα Κανάλια και Κερασιά.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώνονται στη Σιθωνία όπου μεγάλος είναι ο όγκος της βροχής. Όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρεί τις τελευταίες ώρες σε αντλήσεις υδάτων από σπίτια, υπόγεια και καταστήματα.
Με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νικήτη, όπου οι πλημμυρισμένοι δρόμοι παρέσυραν κάδους απορριμμάτων και φερτά υλικά, καθώς και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, υπερχείλισε και το ρέμα του Αγ. Νικόλαου με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διέλευση των οδηγών από το σημείο. Προβλήματα από τη δυνατή βροχή παρουσιάζονται και στην Κασσάνδρα. Εξάλλου, η ολισθηρότητα των δρόμων στάθηκε για μια ακόμη φορά η σημαντικότερη αιτία για να σημειωθούν μικροτροχαία ατυχήματα.
Στα Κανάλια Μαγνησίας έσπασαν ρέματα και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια του χωριού, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.
Ο δρόμος που συνδέει τα Κανάλια με την Κερασιά έχει κοπεί στα δυο, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας Byron και σήμερα η χώρα
- Οι πατριώτες του Τσίπρα, τα ορφανά της Βουκουρεστίου και κάτι ντομάτες ώριμες
- Λεωφόρος Αθηνών: Κατολισθήσεις στο ρεύμα προς Αθήνα – Κλειστές 2 λωρίδες στο ύψος του Χαϊδαρίου
- Bvlgari: Το δαχτυλίδι των 180.000 δολαρίων της Ελίζαμπεθ Τέιλορ στον οίκο Christie’s

