• Top Stories

    Τσίπρας σε συνεργάτες του: Πού το πάνε Βενιζέλος και Πανούσης;

    Αλέξης Τσίπρας

    Ο Αλέξης Τσίπρας


    Έκπληκτος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός από την σφοδρότητα της επίθεσης του Γιάννη Πανούση εναντίον της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου προσωπικά αφού όπως λέει στους στενούς του συνεργάτες «δεν μπορεί να καταλάβει που το πάει ο πρώην υπουργός.» Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας μάλιστα στους συνεργάτες του έλεγε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του Γιάννη Πανούση στο κυβερνητικό σχήμα δεν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα μεταξύ τους παρά το γεγονός ότι υπήρξαν αρκετές αφορμές.

    «Όταν ήταν υπουργός δεν τον άφησα ούτε μια φορά ακάλυπτο ακόμα και όταν υπήρχαν αντιδράσεις από κάποιους μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αμφισβητούσαν τις μεθόδους του», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους συνομιλητές του. «Πάντα σεβόμουνα τις θέσεις και τις απόψεις του και ποτέ δεν τις έθεσα σε δοκιμασία . Δεν μπορώ να καταλάβω αυτά που κάνει σήμερα και πολύ περισσότερο τους λόγους για τους οποίους τα κάνει».

    Την ίδια στιγμή, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης εμφανίζονται να επιμένουν ότι όλα αυτά εντάσσονται σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία.

    Λένε μάλιστα ότι πρόθεση όσων έχουν επεξεργαστεί το σενάριο αυτό είναι να κλονιστεί τώρα η κυβέρνηση αφού μια επιτυχή έκβαση της συμφωνίας το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανέτρεπε τα σχέδια τους περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

    Στο σενάριο αυτό αναφέρθηκε και ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Φάμελλος ο οποίος είπε ότι εδώ και πολύ καιρό εξελίσσεται μια προσπάθεια με στόχο να διαμορφωθεί μια πολιτική ατζέντα διαφορετική από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

    «Έχω την αίσθηση ότι πράγματι τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία είναι συνδεδεμένα με επιχειρηματικά συμφέροντα, προσπαθούν όχι μόνο σήμερα αλλά και παλιότερα να διαμορφώσουν την πολιτική ατζέντα έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους που τις περισσότερες φορές είναι επιχειρηματικά. Αυτή εξάλλου είναι και η διαπλοκή την οποία έχουμε καταγγείλει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

    Σε ερώτηση αν συμπεριλαμβάνονται και μέσα ενημέρωσης στο θέμα της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τον πρώην υπουργό, είπε ότι εδώ και πολύ καιρό, ίσως από τις ευρωεκλογές και μετά, υπάρχει μια προσπάθεια να διαμορφωθεί μια ατζέντα έξω από την πραγματική, ή διαφορετική από τα πραγματικά προβλήματα και τα καθημερινά ζητούμενα στη χώρα.

    «Υπάρχει μια μεγάλη αντίδραση, το αισθανόμαστε κι εμείς από τα μέσα ενημέρωσης, μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο κόσμος, να αλλάξει το θέμα συζήτησης», είπε.

    Από το Μέγαρο Μαξίμου  δεν περνάει πάντως απαρατήρητη η δραστηριοποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου γύρω από αυτό το θέμα -μέσα από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας-ενώ παράλληλα  εξακολουθούν να  θέτουν  ερωτηματικά για το πώς ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί απόρρητα έγγραφα τα οποία τα έχει σπίτι του ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να τα έχει καταστρέψει αμέσως μετά την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση.

    Μάλιστα αναρωτιούνται πως η δικαιοσύνη επιτρέπει μια τέτοια πρακτική από την στιγμή που ο Γιάννης Πανούσης παραβιάζει τους νόμους.



    ΣΧΟΛΙΑ