• Ελλάδα

    Πολύνεκρη τραγωδία στο Αγαθονήσι – Πέντε παιδιά μεταξύ των θυμάτων

    • NewsRoom
    αγαθονησι


    Τραγωδία με μετανάστες και πρόσφυγες σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, όταν ξύλινο σκάφος στο οποίο, επέβαιναν 22 άτομα βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες αιτίες.

    Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τουλάχιστον 16 άτομα έχουν ανασυρθεί νεκρά μέχρι στιγμής, ανάμεσά τους πέντε ανήλικα παιδιά. Σε παραλία του Αγαθονησίου κατάφεραν να βγουν σώοι στη στεριά δύο γυναίκες και ένας άνδρας.

    Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στην οποία συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλωτά του Λιμενικού, κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού, τρία αλιευτικά σκάφη ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της frontex και παραπλέοντα πλοία.

    Οι δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα: 

    «Η νέα τραγωδία υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από «πολιτικές» κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων» τόνισε ο κ. Βίτσας. Όπως είπε, «δεν μπορούμε, ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου».

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Βίτσας ενημερώνεται για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης. Επίσης, για τη διαχείριση του θέματος, έχει θέσει σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, τις δομές της ενδοχώρας καθώς και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λεβέντης: Ο Ερντογάν δεν θα δώσει πίσω τους δύο στρατιωτικούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πούτιν απαντά με αντίποινα στη Βρετανία: Απέλασε 23 Βρετανούς διπλωμάτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τροχαίο ατύχημα για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη



    ΣΧΟΛΙΑ