• Ελλάδα

    Πλειστηριασμοί: “Έξω τώρα τα κοράκια”. Σηκωτοί έφυγαν οι συμβολαιογράφοι απο το Ειρηνοδικείο(video)

    • NewsRoom
    pleisthriamsoi


    Με το σύνθημα “έξω τώρα τα κοράκια”, ακτιβιστές έβγαλαν στην κυριολεξία σηκωτούς έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, τους συμβολαιογράφους που είχαν οριστεί να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς.

    Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Ειρηνοδικείο της οδού Λουκάρεως, ήταν συγκλονιστικές με τους ακτιβιστές, μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και διάφορες συλλογικότητες να επιτίθενται φραστικά στους παρευρισκόμενους συμβολαιογράφους, με στόχο να αποτραπεί ακόμα ένας πλειστηριασμός εμπορικού χώρου στη Γλυφάδα.

    https://youtu.be/-Jw8MY3YXZA

    Το αποκορύφωμα των επεισοδίων ήταν όταν οι συγκεντρωμένοι είπαν στους συμβολαιογράφους να φύγουν από το Ειρηνοδικείο, με τους τελευταίους να αρνούνται, προκαλώντας έτσι την οργή των ακτιβιστών, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν “έξω τώρα τα κοράκια”.

    Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο μήνα, ανάλογες εικόνες επικράτησαν και στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού χωραφιού στον Χορτιάτη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα, τα οποία «ανέβασαν» πανό κατά των πλειστηριασμών. Οι διαδηλωτές έσπασαν το μπλοκ της αστυνομίας και όρμηξαν στην έδρα κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού, φωνάζοντας συνθήματα.

    Ακολούθησε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και της προέδρου της Ένωσης Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, κυρίας Χρουσαλά-Μπιλίση, στην οποία φώναξαν: «Για ένα χωραφάκι ενός στρέμματος ανοίγεις Θερμοπύλες. Δεν ντρέπεσαι… Είσαι παράνομη, ψεύτρα, δεν μπορείς να βγάλεις οικόπεδο σε πλειστηριασμό».

    πρόεδρος των συμβολαιογράφων προσκόμισε στους διαδηλωτές την άδεια για τη διενέργεια του πλειστηριασμού. Μόλις είδαν το έγγραφο, οι συγκεντρωμένοι εξαγριώθηκαν, λέγοντας πως είναι έγγραφο της τράπεζας, το οποίο σφράγισε εκείνη, για να τους το δείξει. Φώναξαν μάλιστα την αστυνομία, ζητώντας να την συλλάβει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νευρικότητα και αβεβαιότητα στη Wall Street!

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιβάνκα Τραμπ: Το “καυτό” κίνητρο του νέου πλανητάρχη – Έτσι έκανε την μεγάλη ανατροπή (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πλειστηριασμοί: Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι υπό το φόβο νέων επεισοδίων



    ΣΧΟΛΙΑ