• Top Stories

    ΟΣΦΠ: To ματς δεν ξεκίνησε με ευθύνη του ΠΑΟ. Μηνύσεις κατ αγνώστων


    Νομικά κινείται πλέον η διοίκηση του Ολυμπιακού λόγω των επεισοδίων που έγιναν χθες το απόγευμα στην Λ. Αλεξάνδρας σε βάρος των ποδοσφαιριστών οι οποίοι έγιναν  στόχος από μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού  που εκτόξευσαν φωτοβολίδες ευθείας κατεύθυνσης. Η ηγεσία των ερυθρόλευκων κινήθηκε άμεσα νομικά και υπέβαλλε μηνύσεις κατ΄ αγνώστων για τον τραυματισμό των  Άλφρεντ Φινμπόγκασον και  Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Σύμφωνα με πηγές “έπεσαν 7 φωτοβολίδες συνολικά ενώ όλα όσα συνέβησαν μέσα στο γήπεδο, έγιναν μπροστά στους διαιτητές και τους εισαγγελείς που ήταν παρών και έχουν καταγράψει τα πάντα”.

    Μόλις έπεσαν οι φωτοβολίδες   ο πρώτος που αντέδρασε μιλώντας και στο συνδρομητικό κανάλι ήταν ο εκ των αντιπροέδρων της ομάδας, Σάββας Θεοδωρίδης : «Δεν θα μπούμε να παίξουμε. Δεν θα ζήσουμε  όσα ζήσαμε πέρσι. Ο νέος αθλητικός νόμος είναι ξεκάθαρος.  Δεν πρόκειται να γίνει το ματς, το φωνάζω για να το ακούσουν όλοι.»

    pao 1

    Έως αργά χθες το βράδυ οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν εκδώσει ανακοίνωση. Όμως ενδεικτικό το κλίματος είναι το ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ , όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «”Με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, το ματς του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, για την 11η αγωνιστική της Super League, δεν άρχισε ποτέ!

    Όλα συνέβησαν όταν η αποστολή του Θρύλου έφτασε στη Λεωφόρο και οι παίκτες βγήκαν για την καθιερωμένη, πρώτη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο. Αμέσως έπεσαν φωτοβολίδες ευθείας βολής προς την πλευρά των παικτών του Θρύλου! Μία εξ’ αυτών πέτυχε τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον και τον τραυμάτισε. Αμέσως οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής μπήκαν στα αποδυτήρια και περίμεναν, ως όφειλαν, τις αποφάσεις των αρμοδίων.

    pao

    Τελικά, κι αφού στο μεσοδιάστημα συνέβησαν για πολλή ώρα ακόμη περισσότερες ασχήμιες, όπως επεισόδια οπαδών-αστυνομικών πάνω από τη φυσούνα και σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού, αποφασίστηκε το ματς να μην αρχίσει ποτέ αφού κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών.

    Μάλιστα, στη συνέχεια, το γήπεδο μετατράπηκε και σε πεδίο… μάχης για αρκετή ώρα μεταξύ οπαδών και αστυνομικών καθώς υπήρξε μαζική εισβολή κόσμου στον αγωνιστικό χώρο!  Το τοπίο έφερε στο νου τα περσινά έκτροπα, με καδρόνια, διαφημιστικές πινακίδες να εκτοξεύονται, ξύλο με πυροσβεστήρες, πέτρες, συρματοπλέγματα… Το γήπεδο θύμισε βομβαρδισμένο τοπίο…

    osfp 3

    Η αποστολή του Ολυμπιακού αποχώρησε από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά από πολλή ώρα και με φόβο των πάντων για την ασφάλειά τους».

    Τι είπε ο  Ρομπέρτο

    Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, εξέφρασε  τον έντονο προβληματισμό του και τον αποτροπιασμό του για όλα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι της Nova  εξέφρασε την απέραντη θλίψη του και στάθηκε στον τραυματισμό του Άλφρεντ Φινμπόγκασον που προκλήθηκε από ρίψη κροτίδας: «Είναι για ακόμη μια φορά κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει. Κάτι που δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Όλος ο κόσμος ήθελε να δει το ελ κλάσικο. Το ντέρμπι δεν διεξήχθη, όμως εξαιτίας κάποιων που ξεπέρασαν τα όρια και ήταν απολύτως απαγορευμένα.

    Φτάσαμε στο γήπεδο όπως κάνουμε πάντα με την ηρεμία που αισθανόμασταν, Δεν έγιναν τα πράγματα όπως περιμένουμε, νιώθουμε απέραντο σεβασμό για τον κόσμο ΠΑΟ, ήρθαμε να παίξουμε  ένα αγώνα. Νιώθουμε απογοητευμένοι για το γεγονός ότι ματαιώθηκε αυτός ο αγώνας, γιατί συνέβησαν πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα. Και οι δύο ομάδες θέλαμε να παίξουμε. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Κανείς μας δεν περίμενε να επαναληφθεί αυτό που έγινε πέρυσι».

    osfp

    Για τον τραυματισμό του ο Φινμπόγκασον  δήλωσε: «Η αλήθεια είναι πώς εξεπλάγη ο Φινμπόγκασον, Και πέρυσι είχαμε κάτι ανάλογο με τον Κασάμι. Ευτυχώς που φορούσε  τα ρούχα του και τη φόρμα του όμως νιώθει άσχημα και ο ίδιος γιατί θέλουμε τους ποδοσφαιριστές να έχουν καλές σχέσεις και να αποδεικνύουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο το ποιος είναι ο καλύτερος και όχι με τέτοιου είδους ενέργειες.

    Δεν υπάρχει νόημα οι αστυνομικοί να περιφρουρούν τον αγωνιστικό  χώρο και να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του την ασφάλεια των παικτών, Γι’ αυτό το λόγο το γήπεδό μας παρέχει τέτοια ασφάλεια Ο Ολυμπιακός κάνει τα πάντα για να δείχνει το μέγεθός του».

    pao

    ospf 2



    ΣΧΟΛΙΑ