• Top Stories

    Συνεχίζεται με την ίδια ένταση η αντιπαράθεση Κυβέρνησης-Πανούση

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει (ξανά)το μάτι στους 520.000 ανεμβολίαστους άνω των 60

    Αλέξης Τσίπρας


    Με διαφορετικούς στόχους και προσδοκίες προσέρχονται στην σύνοδο κορυφής της Μάλτας που έχει ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό και το μεταναστευτικό η ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι εταίροι. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Βαλέτα της Μάλτας προκειμένου να πείσει τους συνομιλητές του ότι το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι μόνο πρόβλημα των χωρών του νότου αλλά συνολικά της Ευρώπης, ενώ παράλληλα επιδιώκει να αναβαθμίσει τον ρόλο της Ελλάδας αναλαμβάνοντας εκ μέρους της Ευρώπης τις συνομιλίες με την Τουρκία.

    Από την άλλη πάλι, όπως αποκαλύφθηκε χθες, οι εταίροι επιδιώκουν με κάθε τρόπο να υπάρξουν κοινές  περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο κάτω  από την ομπρέλα της FRONΤEX ή της ακτοφυλακής.

    Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να αποφύγει τις τρικλοποδιές και να επιμείνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, θα  διευκρινίσει ωστόσο ότι  εν όψει της επίσκεψηής του στην γειτονική χώρα την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα συζητήσει με την Τουρκική ηγεσία το θέμα επαναπροώθησης των προσφύγων από τα Τουρκικά παράλια στις πατρίδες τους εφόσον αυτοί δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές.

    Την ίδια στιγμή στην Αθήνα πέρα από την Πανελλαδική απεργία η ιστορία με τον Γιάννη Πανούση συνεχίζει να μονοπωλεί την επικαιρότητα με την ίδια ένταση. Αργά χθες το βράδυ η κυβέρνηση απάντησε στις νέες δηλώσεις του Γιάννη Πανούση, ο οποίος σχολίασε με πολύ σκληρά λόγια την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. «Είναι απορίας άξιο πώς ένας καθηγητής της Εγκληματολογίας δε μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του, κατά την επίσκεψη των Υπουργών Δικαιοσύνης, και Προστασίας του Πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων. Αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια», έλεγαν στελέχη της κυβέρνησης.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Τσίπρας σε συνεργάτες του: Πού το πάνε Βενιζέλος και Πανούσης;

    Η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί πάντως σε όσα στελέχη της κυβέρνησης παρακολουθούν το θέμα είναι ότι ο Γιάννης Πανούσης αντελήφθη καθυστερημένα ότι έχει παραβιάσει πολλούς νόμους και γι αυτό έσπευσε χθες να μιλήσει περί σύλληψης του δημιουργώντας και πάλι εντυπώσεις…



    ΣΧΟΛΙΑ