• Ελλάδα

    Νέες προσφυγές στο ΣτΕ για την εκτροπή του Αχελώου ποταμού

    Τράπερ


    Νέες αιτήσεις ακύρωσης για την εκτροπή του Αχελώου ποταμού, αλλά και αίτημα συνέχισης των εκκρεμών δικών, παρά τις νέες υπουργικές αποφάσεις, κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Μετά από έξι ακυρωτικές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου και σχεδόν δυο δεκαετίες δικαστικών αγώνων όσων αντιδρούν, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος εξέδωσε νέες υπουργικές αποφάσεις για την εκτροπή του ποταμού στο θεσσαλικό κάμπο.

    Ήδη, στην αυξημένη σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν οι αιτήσεις ακύρωσης που έχουν καταθέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τοπικοί φορείς της Αιτωλοακαρνανίας κατά των κυβερνητικών σχεδίων συνέχισης στη ουσία των έργων εκτροπής του Αχελώου.

    Οι αιτούντες κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτημα συνέχισης της δίκης, επισημαίνοντας ότι οι νέες υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν δεν καταργούν τη δίκη που εκκρεμεί, αλλά αντίθετα οι νέες υπουργικές αποφάσεις είναι συμπροσβαλλόμενες των πρώτων για τις οποίες ήδη έχουν ζητήσει την ακύρωσή τους. Κατόπιν αυτών, οι αιτήσεις θα συζητηθούν μέσα στον ερχόμενο Μάιο.

    Παράλληλα, σήμερα κατέθεσαν νέες αιτήσεις ακύρωσης των υπουργικών αποφάσεων η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας και η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Novartis: Πρόεδρος της προκαταρκτικής Επιτροπής ο Δρίτσας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον εισαγγελέα τέσσερα μέλη κυκλώματος ναρκωτικών που δρούσαν μέσω κούριερ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τουρκία: «Όχι» στο αίτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για αποφυλάκιση



    ΣΧΟΛΙΑ