• Ελλάδα

    Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι, αλλά να παραιτηθούν και οι άλλοι…


    Έτοιμος να παραδώσει το ρόλο του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μετά το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσερχόμενος στα γραφεία της Συγγρού, καλώντας όμως παράλληλα και τους ανθυποψηφίους του να παραιτηθούν, οι μεν Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος, ο δε Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

    «Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα», ξεκαθάρισε και πρότεινε για τη θέση του μεταβατικού προέδρου τη Μαριέτα Γιαννάκου, τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

    Υποστήριξε ακόμα πως η αναβολή της εκλογικής διαδικασίας έγινε εξαιτίας ενός «απολύτως τεχνικού» ζητήματος και κακώς πολιτικοποιήθηκε το όλο θέμα, αποδίδοντας ευθύνες σε όσους ζητούν επίμονα την παραίτησή του και κάνοντας λόγο για «θράσος».

    Μάλιστα, έβαλε στο κάδρο των ευθυνών και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας: «Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;».



    ΣΧΟΛΙΑ