ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει, πιθανότατα, νέος επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Πάνο Καρβούνη, όπως αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές.
Ο κ. Μαρκοπουλιώτης θήτευσε στην Ελλάδα με την ίδια ιδιότητα στο διάστημα 2001-2005 και είναι από το 2012 επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Κύπρο.
Επαιξε δε ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, γεγονός που εκτιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Εχει εργαστεί ως στέλεχος της Επιτροπής σε γραφεία Επιτρόπων και ήταν διευθυντής του γραφείου της Μαρίας Δαμανάκη.
Είναι πολύγλωσσος και μιλάει Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Καρβούνης βρίσκεαι στη θέση του επικεφαλής του γραφείου της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα από τον Νοέμβριο του 2010 και η θητεία χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη, καθώς συνέπεσε με τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και της υπογραφής τριών μνημονίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι αμερικανικές τράπεζες χάνουν έδαφος στην Ευρώπη καθώς οι δασμοί του Τραμπ φοβίζουν τους πελάτες τους
- Πυρκαγιά στην Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας – Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ημαθία
- Επίθεση ΠΑΣΟΚ στον Ισραηλινό πρέσβη: Ασχοληθείτε με την εθνοκάθαρση στη Γάζα και αφήστε τον δήμαρχο Αθηναίων
- Ινδία: Καμία απόφαση για διακοπή των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου παρά τις απειλές Τραμπ
