• Ελλάδα

    Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει υπό την εποπτεία του ΔΝΤ

    • NewsRoom
    Christine Lagarde, επικεφαλής της ΕΚΤ

    Christine Lagarde, επικεφαλής της ΕΚΤ


    Αν και η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια, κατά πάσα πιθανότητα τον ερχόμενο Αύγουστο, η χώρα θα παραμείνει υπό επιτήρηση, ξεκαθαρίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στη γερμανική Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

    «Η ελληνική κυβέρνηση θέλει τα το γιορτάσει ως χειραφέτηση, αλλά η χώρα θα παραμείνει υπό επιτήρηση, θα πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνημένοι κανόνες. Οι Ευρωπαίοι επένδυσαν πολλά χρήματα στην Ελλάδα και γι’ αυτό έχουν δικαιολογημένο συμφέρον στο να συνεχίσει η Αθήνα τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε» ξεκαθάρισε η Λαγκάρντ, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το ΔΝΤ θα μετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα κι αν η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια. Επίσης, λέει ότι στην Ελλάδα «όλα είναι δυσκολότερα».

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μια συνομιλία με την επικεφαλής του ΔΝΤ έχει πάντα προστιθέμενη αξία στη Γερμανία της υπηρεσιακής κυβέρνησης Μέρκελ, ακόμη κι αν το θέμα συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμά βρίσκεται προς το παρόν «παρκαρισμένο» λόγω της τρέχουσας επικαιρότητας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρέμβαση Βουλγαρίας στο Σκοπιανό: «Ο γεωγραφικός προσδιορισμός να μην περιλαμβάνει τμήματα της χώρας μας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ΗΠΑ κατηγορούν επίσημα 13 Ρώσους για ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές – «Παράλογο», απαντά η Ρωσία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τουρκικό αεροσκάφος παραβίασε 19 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο



    ΣΧΟΛΙΑ