• Ελλάδα

    Ηράκλειο Κρήτης: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα του πάρκου 60 στρεμμάτων

    • NewsRoom

    Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, του Δήμου Ηρακλείου, Γιάννης Αναστασάκης


    Το Ηράκλειο Κρήτης θα διαθέτει ένα πάρκο έκτασης πάνω από 60 στρέμματα, με παιδικές χαρές και αναψυκτήρια, ποδηλατόδρομο μήκους άνω των 2χλμ και αθλητικούς χώρους μέχρι το τέλος του 2023, και για να επιτευχθεί ο στόχος, οι εργασίες θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αναστασάκης, διευκρίνισε ότι το «Πάρκο Ερυθραίας» στα νότια προάστια του Ηρακλείου, θα αποτελεί έναν άξονα πρασίνου, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής.

    «Μιλάμε για μία αλυσίδα μικρών κοινόχρηστων χώρων, που είναι το παλιό ρέμα που έχει εγκιβωτιστεί και από πάνω του δημιουργείται ένας πολύ μεγάλος κοινόχρηστος χώρος. Κάτι που μέχρι σήμερα έλειπε από την περιοχή. Αυτό θα είναι ένα σύγχρονο πάρκο που θα φιλοξενεί μια σειρά από δραστηριότητες και θα δίνει την ευκαιρία σε δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν το πράσινο και στιγμές χαλάρωσης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αναστασάκης.

    Όπως εξήγησε οι χώροι είχαν απαλλοτριωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ για να μπορέσουν να διαχειριστούν στο σύνολό του το έργο, αυτό έχει χωριστεί σε τρία τμήματα. Το πρώτο περιλαμβάνει 14 στρέμματα, τα επτά από αυτά πράσινο και τα άλλα παράπλευροι δρόμοι και πεζοδρόμια, το δεύτερο περιλαμβάνει 33 στρέμματα και το τρίτο περίπου 11 στρέμματα.

    «Όλα αυτά τα τμήματα μαζί, θα συνιστούν ένα πάρκο με περιοχές πρασίνου, ανάπαυσης, χώρους εκδηλώσεων, πλατείες, αναψυκτήρια, ποδηλατόδρομο και παιδικές χαρές. Για το πρώτο τμήμα ο διαγωνισμός είναι ήδη στον αέρα και περιμένουμε μέσα στο Φεβρουάριο προσφορές. Θα ακολουθήσει η πρότασή μας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για 33 στρέμματα πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων. Αυτή η έκταση θα περιλαμβάνει χώρους αναψυχής και αθλητικές εγκαταστάσεις. Μελέτες υπάρχουν και για το τρίτο τμήμα, οπότε θεωρούμε ότι θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, ώστε το Πάρκο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023», συμπλήρωσε ο κ. Αναστασάκης.

    Το Πάρκο Ερυθραίας αποτελεί μεγάλο στόχο, καθώς θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες του Ηρακλείου να απολαμβάνουν το πράσινο, σε μια ζώνη που όπως επισημάνθηκε, επειδή είναι από τις τελευταίες που εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης, δεν διαθέτει κοινόχρηστους χώρους.

    «Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που ξεπερνά σε προϋπολογισμό τα 10 -11 εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να υλοποιηθεί μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων. Είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και αυτό νομίζω θα είναι μεγάλη ικανοποίηση και για τους δημότες, που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχουν σε ένα μεγάλο εύρος των νότιων προαστίων, κοινόχρηστοι χώροι » διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου που συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά στο Ηράκλειο θα υπάρξει οργανωμένος ποδηλατόδρομος σε τόσο μεγάλο μήκος, που δεν θα εξυπηρετεί μόνο την αναψυχή αλλά και τη μετακίνηση για όσους ζουν σε αυτές τις περιοχές.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ