• Ελλάδα

    Οργισμενοι οι αγρότες κλείνουν εθνικές οδούς και τελωνεία

    • NewsRoom
    τρακτέρ


    Στο πρώτο βήμα σκλήρυνσης της στάσης τους απέναντι στην κυβέρνηση για τις σαρωτικές αλλαγές που σχεδιάζει σε βάρος τους όσον αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό προχωρούν στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες που βρίσκονται εδώ και λίγα 24ωρα στους δρόμους με τα τρακτέρ τους καθώς σχεδιάζουν τον αποκλεισμό εθνικών οδών και τελωνείων.

    Κεντρικά σημεία αποτελούν τα Τέμπη, το Κάστρο στη Βοιωτία και τα τελωνεία σε Καστανιές και Κήπους Την ίδια ώρα αγρότες θα αποκλείσουν επίσης τα Μάλγαρα και τον παράδρομο της Εγνατίας στα Κερδύλλια. Συμβολικούς αποκλεισμούς θα πραγματοποιήσουν σήμερα και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου στο Νισέλι Αλεξάνδρειας ενώ για ένα δίωρο θα μείνει κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Έδεσσας στο ύψος της Χαλκηδόνας.

    Παράλληλα , ζητούν διάλογο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν τα καίρια θέματα που τους αφορούν με νέες βάσεις.Αν αυτό δεν γίνει εφικτό οι αγρότες απειλούν ότι ο αγώνας τους θα πάρει μεγαλύτερη διάσταση.

    Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί περίπου 500 τρακτέρ στον κόμβο των Καστανέων Ορεστιάδας, 150 στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου, σημεία στα οποία θα διακόπτεται ανά διαστήματα η κυκλοφορία των οχημάτων. Τέλος, από νωρίς το πρωί, τα αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου.

    tha-parameinoun-me-ta-trakter-tous-ston-kombo-tis-nikaias-oi-agrotes-tis-thessalias
    Ο πρόεδρος  του  συλλόγου αγροτών στην Αλεξανδρούπολη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Δυστυχώς ο αγροτικός κόσμος σε όλη τη χώρα είναι οργισμένος και έχει βγει στους δρόμους. Θα πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι με αυτό το ασφαλιστικό και φορολογικό πρόγραμμα, δεν μπορεί να υπάρξει αγροτική παραγωγή, δεν μπορεί να υπάρξει Έλληνας αγρότης»

    Οι αγρότες δεν είναι μόνοι τους σε αυτή την διαμαρτυρία έναντι της κυβέρνησης ,όπως ισχυρίζονται καθώς λαμβάνουν μηνύματα υποστήριξης και από άλλους επαγγελματίες .Σκοπός των αγροτών δεν είναι να σταθούν εμπόδιο για πολλές κοινωνικές ομάδες ,καθώς το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύμφωνα με τα λεγόμενα τους αφορούν όλους.



    ΣΧΟΛΙΑ