• Ελλάδα

    Φυλάκιση 18 μηνών στον φοιτητή που επιτέθηκε στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο

    Συρίγος

    Άγγελος Συρίγος, βουλευτής ΝΔ και καθηγητής τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου


    Ακριβά καλείται να πληρώσει ο φοιτητής της Φιλοσοφικής την επίθεση, για την οποία πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος, σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου. Ο νεαρός καταδικάστηκε σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας,  σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ η μέρα, χωρίς αναστολή.

    Ο καθηγητής αναγνώρισε με βεβαιότητα τον κατηγορούμενο ως τον έναν από τους 3 δράστες που του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν τον Φεβρουάριο του 2017.

    Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο: «Βγαίνοντας από τη σχολή, είδα έναν νεαρό να βάφει τον τοίχο με σπρέι. Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και με ρώτησε “τι σε νοιάζει εσένα, δικός σου είναι;”. Μετά πλησίασαν άλλα δύο άτομα και ο ένας μου είπε να φύγω. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του, και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πραγμάτων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι».

    Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες: «Δεν ήμουν παρών,  ενεπλάκην γιατί είχα απλά δανείσει τη μηχανή μου στο συγκάτοικό μου. Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι μου».

    Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του με το σκεπτικό ότι αποδεικνύεται από την  αναγνώρισή του από τον κ. Συρίγο.

    Για την επίθεση στον καθηγητή έχει ήδη καταδικαστεί ακόμα ένα άτομο σε φυλάκιση σε 12 μηνών, με αναστολή, ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης.



    ΣΧΟΛΙΑ