• Top Stories

    Έτοιμος για αντιπροτάσεις σε αγρότες ο Α. Τσίπρας

    • NewsRoom


    Έτοιμος να κάνει σοβαρές αντιπροτάσεις που θα πείσουν τους αγρότες να φύγουν από τα μπλόκα είναι ο πρωθυπουργός καθώς ο χρόνος για την αξιολόγηση μετράει αντίστροφα. Χθες το απόγευμα μάλιστα μετά την σύσκεψη που έγινε   στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου , του Μάρκου Μπόλαρη, του  υπουργός  Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και  του υφυπουργού Αναστάσιου Πετρόπουλου  η  κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε και πάλι τους «σκληρούς» των μπλόκων  να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο.

    «Ο Πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και έναν μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για την Δευτέρα 22/2/2016 είπε η Όλγα Γεροβασίλη .Και πρόσθεσε «Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Ευελπιστούμε ότι στην συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου. Ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση».

    tsipras

    Η κυβέρνηση βιάζεται να ολοκληρώσει τον διάλογο με τους αγρότες καθώς ο πρωθυπουργός δεν θέλει να αφήσει να πάει χαμένη η δέσμευση της Angela Merkel και του F. Hollande ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα έχουν να κάνουν με την επιτάχυνση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος  .

    Στην συζήτηση που έγινε κατά την διάρκεια της τριμερούς συζήτησης στις Βρυξέλλες  οι δυο ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν απόλυτη κατανόηση στο ελληνικό αίτημα να επιστρέψουν το γρηγορότερο δυνατόν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την ελληνική πλευρά.

    Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι παρά τις καλές προθέσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου -η οποία εμφανίζεται διαλεκτική σε πολλά θέματα εξ αιτίας του προσφυγικού-   και του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολαντ , σοβαρά προσκόμματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ετοιμάζεται να βάλει και πάλι  στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε .



    ΣΧΟΛΙΑ