• Ελλάδα

    Εργοδότης απέλυσε εργαζομένους επειδή δεν επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων!

    • NewsRoom
    Ελλάδα ανεργία


    Ένα νέο κρούσμα καταστρατήγησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη Λάρισα, όπου εργαζόμενοι γνωστής επιχείρησης εστίασης κατήγγειλαν στην Επιθεώρησης Εργασίας πως απολύθηκαν επειδή δεν συμμορφώθηκαν στην υπόδειξη του εργοδότη τους να… επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων!

    Πολλές επιχειρήσεις, λόγω της υποχρεωτικότητας καταβολής του δώρου Χριστουγέννων και προκειμένου να εμφανίζονται νόμιμες, το πιστώνουν εμπρόθεσμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, ζητώντας, ωστόσο, από τους εργαζομένους να το επιστρέψουν ή συμψηφίζοντάς το με τις μηνιαίες αποδοχές τους.

    Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όμως, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία, πέντε εργαζόμενοι, φοιτητές στην πλειοψηφία, με ημιαπασχόληση επαναστάτησαν και αποφάσισαν να μη το επιστρέφουν. Και ο εργοδότης, έχοντας διαμηνύσει και ξεκάθαρα αποσαφηνίσει εγκαίρως πως οι συμβάσεις εργασίας, για όσους δεν επιστρέφουν το δώρο, θα καταγγελθούν, προχώρησε στην υλοποίηση της απειλής και απέλυσε τους εργαζόμενους!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Βόμβα» στην αγορά: Αλλάζουν οι πινακίδες σε όλα τα Ι.Χ. μέχρι το τέλος του 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ με τα νέα φορολογικά μέτρα-Τι αλλάζει σε τεκμήρια διαβίωσης, αντικειμενικές αξίες, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ