• First Top Stories

    Αλλεπάλληλα πύρινα μέτωπα καίνε ανεξέλεγκτα σε όλη την Αττική

    • NewsRoom


    Απελπιστική είναι η σημερινή μέρα, με τον συνεχή δυνατό αέρα να φουντώνει ολοένα και περισσότερο τις εστίες φωτιάς που μαίνονται σε όλη την Αττική. Η πρώτη φωτιά που αναστάτωσε ήταν αυτή που ξέσπασε στην Κινέτα το μεσημέρι της Δευτέρας, για να ακολουθήσουν οι πυρκαγιές στην Πεντέλη και στον Νέο Βουτζά, στον Ισθμό και στον Κάλαμο.

    Μέχρι στιγμής, έχει γίνει μια προσαγωγή υπόπτου στην περιοχή της Κινέτας.

    Κινέτα 

    Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής, όπου μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη. Η εκκένωση έγινε μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής.

    Έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της νέας και της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως το 57ο χιλιόμετρο, ενώ έχει σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων.

    Με εντολή της αστυνομίας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην Κινέτα στα Γεράνεια Όρη έχουν διακοπεί στην περιοχή και τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου.

    Παράλληλα, επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 αεροσκάφη CL-415, 1 αεροσκάφος CL-215, και 2 ελικόπτερα CH47-D με κάδο), τρεις προωθητές γαιών, υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος C-27 για μεταφορά πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις στον κρατικό μηχανισμό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα Αττικής, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

    Ενώ, σύμφωνα με την ίδια εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, διατηρείται ετοιμότητα διάθεσης περαιτέρω μέσων και επίγειων μηχανημάτων ανάλογα με τι θα ζητήσουν οι αρμόδιες αρχές.

    Κινέτα φωτιά

    Πεντέλη

    Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, ενώ οι φλόγες βρίσκονται τώρα μεταξύ της Πεντέλης και του Νέου Βουτζά.

    https://www.facebook.com/giwrgos.tsouklidis/videos/1466451823456218/

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνού, έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες τρία σπίτια ενώ, πριν από λίγο, απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα.

    ntaoumesa

    Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα 621 παιδιά, όπως και παιδιά από άλλες κατασκηνώσεις, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία στην παραλία του Αγίου Ανδρέα και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα μετακινηθούν με μέσα του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας.

    Η φωτιά κατευθύνεται τώρα προς την περιοχή του Νέου Βουτζά, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να την περιορίσουν. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

    Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

    Εκκενώνονται παιδικές κατασκηνώσεις σε Αγ. Ανδρέα και Ζούμπερι-Φωτογραφία:ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

    Εκτροπή της κυκλοφορίας διενεργείται σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος, λόγω φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.
    Η εκτροπή γίνεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χροσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.
    Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στον Ν. Βουτζά -Φωτογραφία:ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

    Ισθμός

    Νέα φωτιά ξέσπασε αυτή τη φορά στον Ισθμό. Συγκεκριμένα, κάτοικοι ειδοποίησαν πριν από λίγο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, για φωτιά στην περιοχή Γαλότα στον Ισθμό.

    Κάλαμος

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πριν από λίγα λεπτά, στον Κάλαμο Αττικής και στο σημείο σπεύδουν αυτή την ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Αποτέλεσμα εικόνας για φωτια καλαμος



    ΣΧΟΛΙΑ