• Top Stories

    Άκαμπτοι οι αγρότες, κατεβαίνουν στην Αθήνα


    Μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο προετοιμάζουν για αύριο Παρασκευή, στην Αθήνα oι αγρότες διεκδικώντας μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο “κόκκινο”.

    Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής, Βαγγέλης Μπούτας, οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα και ήδη, από χθες, αντιπροσωπεία τους έχει σειρά επαφών με μαζικούς φορείς, προκειμένου να συμπαραταχθούν στην κινητοποίηση των αγροτών.

    “Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Είναι μία συμβολική ενέργεια” είπε ο κ. Μπούτας, προσθέτοντας πως η κάθοδος και η παραμονή των αγροτών στην πρωτεύουσα “θα είναι περιφρουρημένη”.

    Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.

    Παραμένουν σε όλη την Ελλάδα τα μπλόκα

    Αμετακίνητοι παραμένουν οι αγρότες στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα κλείνοντας κατά περιοχές τους εθνικούς δρόμους.

    Από τις δύο το μεσημέρι απέκλεισαν χθες επ’ αόριστον την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων οι αγρότες που βρίσκονταν στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία. Μπλόκα έχουν στηθεί και σε άλλα σημεία της εθνικής οδού, τα οποία ανοιγοκλείνουν ανά τρίωρο. Αγρότες από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα.

    Στην Κορινθία συνεχίζεται ο αποκλεισμός της νέας εθνικής οδού, ενώ οι αγρότες αναμενόταν χθες να αποκλείσουν και την παλαιά εθνική οδό.

    Εως χθες τα μεσάνυχτα ήταν κλειστά τα διόδια Νεστάνης στην εθνική οδό Τρίπολης – Κορίνθου, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω Αχλαδόκαμπου. Και η εθνική οδός Αθηνών – Πατρών έκλεισε χθες σε διάφορα σημεία για αρκετές ώρες. Στη Σπάρτη αγρότες έφραξαν με σανό την είσοδο της εφορίας, παρεμποδίζοντας τη λειτουργία της υπηρεσίας για το κοινό.



    ΣΧΟΛΙΑ