• Ελλάδα

    Σοκ: Κλείνει για πρώτη φορα το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος!


    Ρολά κατεβάζει για τέσσερις ημέρες, για πρώτη φορά, το αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος” καταφέροντας ανεπανόρθωτο “χτύπημα” στον πολύπαθο ελληνικό τουρισμό. Ολα αυτά συμβαίνουν σε μια πολυ κρίσιμη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί με το μεταναστευτικό και τον αντίκτυπο που θα εχει αυτο στον ελληνικο τουρισμό! Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι πρώτη φορά που εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Και στο παρελθόν είχε γίνει αυτό αλλά πολύ πριν την πραγματοποιήσουν προχωρούσαν σε αναστολή των κινητοποιήσεων τους προς όφελος του τουρισμού. Βέβαια αυτό δεν γινόταν χωρίς να προηγηθεί μία σειρά διαπραγματεύσεων με την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτή τη φορά, όμως, το πλήγμα στον τουρισμό ετέθη ως θέμα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Η ζημιά ακόμη και αν δεν πραγματοποιηθεί η απεργία έχει γίνει. Μετά τα τραγούδια… τα παρατράγουδα για τον ελληνικό τουρισμό είναι γεγονός.

    image

    Τουριστικοί οργανισμοί του εξωτερικού έχουν ήδη δημιουργήσει μέσα από την ενημέρωση των πελατών τους για πιθανές απεργίες στην Ελλάδα, ένα αρνητικό κλίμα για τον προορισμό. Το ίδιο έχει συμβεί και από τις ενημερώσεις που έχουν κάνει τα υπουργεία Εξωτερικών ξένων χωρών. Άλλωστε και το Ελ. Βενιζέλος με ανακοίνωση του στα ελληνικά και στα αγγλικά ενημέρωσε ότι λόγω των 24ωρων απεργιών των Ελεγκτών δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο και τα άλλα ελληνικά αεροδρόμια από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου. Ακόμη και να μην γίνει η απεργία απαιτείται τουλάχιστον την προσεχή εβδομάδα εγρήγορση για όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της εικόνας της χώρας.

    Εν τω μεταξύ στην εξεύρεση λύσεων ανάγκης οδηγούνται τουριστικοί επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να μην υποστούν τη ζημιά από την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που θα ερημώσει τα αεροδρόμια και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τους ξένους Tour Operator και με αεροπορικές εταιρείες για την κατεύθυνση πτήσεων που δεν θα μπορούν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Μακεδονία να εξυπηρετηθούν από τα Σκόπια. Από εκεί οι τουριστικοί επιχειρηματίες θα παραλάβουν τους τουρίστες για να τους πάνε στα ξενοδοχεία τους. Αν και σημειώνουν ότι δεν τιμά κάτι τέτοιο τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό, πρόκειται για λύση ανάγκης. Παράλληλα, ζητούν από το υπουργείο Τουρισμού και την κυβέρνηση να παρέμβει ουσιαστικά και όχι με ευχολόγια για την επίλυση του προβλήματος.

    Οι ξενοδόχοι

    Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του για την προκήρυξη τεσσάρων επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπνδία Ξεονοδόχων.

    Οι εν λόγω απεργιακές κινητοποιήσεις, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, θα προκαλέσουν τον αεροπορικό «αποκλεισμό» της χώρας, ουσιαστικά για δύο διαδοχικά 48ωρα, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης!Ήδη, με την εξαγγελία και μόνον των δύο πρώτων 24ωρων απεργιών, υπογραμμίζει η ΠΟΞ, τα ξενοδοχεία ανά τη χώρα, κατακλύζονται από ένα διπλό κύμα έντονων αντιδράσεων και ανησυχιών από tour operators, τουριστικά γραφεία και μεμονωμένους πελάτες, που είτε έχουν κλείσει πακέτα, έχουν κάνει τις κρατήσεις τους και ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα το συγκεκριμένο διάστημα, είτε από πελάτες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν για την επιστροφή τους , αυτές τις ημέρες.Αν πραγματοποιηθούν οι εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι επιπτώσεις σε όλο το εύρος του ελληνικού τουρισμού και ειδικά στην εικόνα της χώρας, θα είναι βαρύτατες. Θα απαιτηθεί, δε, μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να εξομαλυνθούν οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν.

    Η ΠΟΞ απευθύνει επείγουσα έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, έστω αυτήν την ύστατη στιγμή, να καταλήξουν σε μία λύση που θα αποτρέψει την τεράστια ζημία που βρίσκεται προ των πυλών και που δεν θα εξανεμίσει τις ελπίδες των ελληνικών ξενοδοχείων για μία θετική και ομαλή ολοκλήρωση της φετινής πολύ δύσκολης τουριστικής περιόδου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θα είναι ο Γιώργος Χατζηνικολάου ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εντυπωσιακό! Δείτε το νέο γιoτ Okto, των 54,5 εκατ. ευρώ!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Κεφαλάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα σε κατάσταση σχιζοφρένειας

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ