Menu
-0.02%
Τζίρος: 180.49 εκατ.

Μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Κίνδυνος να χαθεί το ακαδημαϊκό έτος για τρια ιδρύματα – Οι κινήσεις του υπουργείου Παιδείας μετά την απόφαση του ΣτΕ

My Story

Κώστας Μπακογιάννης: Η νέα ισορροπία στη ζωή του, η κριτική στον Χάρη Δούκα, το ντοκιμαντέρ για τη «17 Νοέμβρη» και η προοπτική για πρόωρες κάλπες

Ένα  σχεδόν ανοιξιάτικο μεσημέρι στο Μοναστηράκι, με την Αθήνα να πάλλεται στους γρήγορους ρυθμούς της και τα γκρουπ των τουριστών -με ράθυμο βήμα και βλέμμα εξερεύνησης- να επιβάλλουν το δικό τους φρένο στην πόλη.

Στον κομψό ξεχωριστό χώρο του «The Dolli at Acropolis» η συζήτηση με τον Κώστα Μπακογιάννη ξεδιπλώνεται με βαση τη νέα ισορροπία στη ζωή του: ανάμεσα στην ακαδημαϊκή του παρουσία στο Βερολίνο και τη συνεχή επαφή με τις γειτονιές της Αθήνας.

1

Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστας Μπακογιάννης
Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστας Μπακογιάννης

Δεν του αρέσει ο τίτλος «πρώην δήμαρχος». Ίσως γιατί η σχέση του με την πόλη δεν μπαίνει σε παρελθοντικό χρόνο. Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων, επιλέγει να παραμένει παρών στα δημοτικά συμβούλια, στον δημόσιο διάλογο και την καθημερινότητα των πολιτών.

Και ενώ αυτή η προσήλωση που περιγράφει γεννά εύλογα ερωτήματα για τα επόμενα βήματα, αν θα επιδιώξει μια ρεβάνς ή μια διαφορετική διαδρομή στο κεντρική πολιτική και την Α’ Αθηνών -όπως γράφεται-, παραδέχεται ότι τα περισσότερα τα έμαθε μέσα από την ήττα, όχι ως οπισθοχώρηση, αλλά ως μια διαδικασία κατανόησης, επανατοποθέτησης και τελικά ωρίμανσης.

Και όταν η συζήτηση φτάνει στα πιο αμφιλεγόμενα εγχειρήματα, όπως ο «Μεγάλος Περίπατος», που συζητήθηκε όσο λίγα και για πολλούς συνδέθηκε  με την εκλογική του ήττα η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «Θα τα ξαναέκανα όλα… αλλά διαφορετικά. Θα έμπαινα με την ίδια ορμή και ενθουσιασμό, αλλά με λιγότερες βεβαιότητες… Με τα χρόνια έρχεται η εμπειρία και η γνώση…».

Κώστας Μπακογιάννης
Κώστας Μπακογιάννης

Η σχέση του με τον Χάρη Δούκα παραμένει τρικυμιώδης και η κριτική του ευθεία: «Ο κ. Δούκας κάνει μόνο αντιπολίτευση στον Μπακογιάννη, στον Μητσοτάκη, στον Ανδρουλάκη. Δεν είναι καιρός να αναλάβει τις δικές του ευθύνες για την πόλη;».

Πώς αξιολογεί την πορεία της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ευθεία προς τις εθνικές εκλογές; Πιστεύει ότι θα έχουμε πρόωρες κάλπες και τι θα κρίνει την αναμέτρηση;

Αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά για τη δράση της «17 Νοέμβρη» απαντά με αιχμηρότητα: «Καιρός να γυρίσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια».

Μάριον Μιχελιδάκη
Μάριον Μιχελιδάκη

Γέννημα θρέμμα του κέντρου της Αθήνας, επιστρέφει και σε πιο προσωπικές διαδρομές: παιδικές εικόνες, φοιτητικά χρόνια αλλά και το ιδιαίτερο βάρος να μεγαλώνει σε μια πολιτική οικογένεια με δύο πρωθυπουργούς και μητέρα την Ντόρα Μπακογιάννη, μια παρουσία δυναμική και καθοριστική.

Αναπόφευκτα ο πήχυς ήταν ψηλά για εκείνον;

Πατέρας 4 παιδιών, «είμαι ο ορισμός του μπαμπά-κουκουβάγια, είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά μου», δηλώνει με γέλια.

Τέλος, γιατί προτιμάει το Καρπενήσι από τα Χανιά και γιατί θεωρεί την Ευρυτανία καταφύγιο του;

Δείτε επίσης:

Αριστείδης Πίττας (Eurobulk): Η σκληρή δουλειά για να φτιάξει τον στόλο του και μια ζωή χωρίς πολυτέλειες – «Δεν έχω σκάφη και αεροπλάνα»

Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης: Η ναυτιλιακή κληρονομιά, η επέτειος των 70 χρόνων του Ιδρύματος Ευγενίδου και η επόμενη μέρα

Βασίλης Αποστολόπουλος: Ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών αποκαλύπτει προσωπικές ιστορίες, αλλά και τους νέους στόχους του

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστά σήμερα Λυκαβηττός, Πεδίον του Άρεως και λόφος Φινοπούλου λόγω του κινδύνου για πυρκαγιά
Δήμος Αθηναίων: Κλείνει από τα μεσάνυχτα ο Λόφος Λυκαβηττού – Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική
«Κλείνει» ο λόφος Φινόπουλου από σήμερα τα μεσάνυχτα
Δήμος Αθηναίων: Σε εφαρμογή «ο Μηχανικός της Γειτονιάς» – Άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες σχολείων και δημοτικών κτιρίων
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αθήνα: Κλείνουν Λυκαβηττός και Φινόπουλος – Σε επιφυλακή ο Δήμος
Παρατηρητήριο Βιώσιμου Τουρισμού: Η τουριστική ένταση αυξάνεται ταχύτερα από τις διαθέσιμες υποδομές στην Αθήνα – Η εικόνα της αγοράς
Δικαστική «ανάσα» για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις: Άκυρο το τέλος παρεπιδημούντων έως το 2023 – Δικαιώθηκε ο STAMA
Το 25% του «Αχιλλέα», τα ραντεβού στο Κολωνάκι, η υπόσχεση της Νίκης, ο «μπροστινός» του Κασιδιάρη, τα στοιχήματα του Σπανάκη και οι 15 της ΝΔ
Δήμος Αθηναίων: Σε «κόκκινο συναγερμό» λόγω καύσωνα και κινδύνου πυρκαγιάς – Όλα τα μέτρα προστασίας
Πρωτοβουλία Κατοίκων Κυψέλης για το μετρό: Ζητούν άμεση συνάντηση με τον Νίκο Ταχιάο