ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζον Κίρμπι (Λευκός Οίκος): Η Ουάσινγκτον συνεχίζει να έχει προβλήματα με την πώληση F-35 στην Τουρκία λόγω των S-400
Να αναβάλει την παραλαβή των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 αποφάσισε η Άγκυρα, από την Τουρκία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η παραλαβή επρόκειτο να γίνει σε 9 μήνες.
Επισήμως η Άγκυρα επικαλέστηκε σύμφωνα με ανταπόκριση του ΣΚΑΪ, ως δικαιολογία τεχνικούς λόγους, ότι δηλαδή στο διάστημα αυτό οι Τούρκοι αξιωματικοί δεν θα έχουν προλάβει να εκπαιδευτούν στο λογισμικό των συστημάτων και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται από Ρώσους. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι, ότι προφανώς έπιασαν τόπο οι αμερικανικές προειδοποιήσεις, ότι η αγορά των ρωσικών συστημάτων επηρεάζει την πώληση των αμερικανικών F-35.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η αναβολή της παραλαβής του ρωσικού συστήματος γίνεται λίγο μετά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον και την προχθεσινή προειδοποίηση του State Department, ότι αν η Τουρκία προβεί στην αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, αυτό θα έχει αντίκτυπο στην συμμετοχή της στα κοινά προγράμματα στρατιωτικής και βιομηχανικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και αυτό το οποίο αφορά στην παραγωγή των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Οι S-400 στην Τουρκία δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα», διαβεβαιώνει ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Καμμένος ενημερώνει ΕΕ και ΝΑΤΟ για τις απειλές απαγωγής των 8 από την Τουρκία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κρυονέρι: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων
- Διαταγή απόδοσης μισθίου λόγω λήξης της μίσθωσης: 15 ερωτήσεις και απαντήσεις από την ΠΟΜΙΔΑ
- Φοιτητικές εστίες με θεσμικούς ιδιοκτήτες – Το νέο hot spot για επενδύσεις
- Κερατέα: Σύλληψη και πρόστιμο 3.000 ευρώ σε 51χρονο που εκτελούσε εργασίες με τροχό
