• Πολιτική

    «Οι S-400 στην Τουρκία δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα», διαβεβαιώνει ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα

    • NewsRoom


    Την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα μέσα στο 2018 επιβεβαίωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόβ, μιλώντας στους ‘Ελληνες δημοσιογράφους.

    Ο κ. Μασλόφ εστίασε στην ρωσοτουρκική συμφωνία για τους πυραύλους, δηλώνοντας πως «Οι S400 δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα», και σχολίασε τις ρωσοτουρκικές σχέσεις λέγοντας ότι αυτές «είναι ένα παράδειγμα ότι ακόμη και αν έχουν υπάρξει κρίσεις αυτές μπορούν να ξεπεραστούν».

    «Η Ρωσία δεν παραβιάζει κανένα διεθνές καθεστώς στον τομέα ελέγχου των εξοπλισμών, οι S400 είναι αμυντικού χαραχτήρα και δεν κινδυνεύει η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή», τόνισε ο κύριος πρέσβης.

    Σε ερώτηση για τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, ο κ. Μασλόφ απάντησε πως δεν φαντάζεται δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να έρθουν σε ένοπλη σύγκρουση, ενώ υποστήριξε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και της συνθήκης της Λωζάνης.

    Ο Ρώσος πρέσβης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε την πρόσκληση της Μόσχας, και θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη εντός του έτους, τονίζοντας την συνεργασία των δύο χωρών αλλά και την ύπαρξη «επενδυτικών ευκαιριών».

    Στη συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ άλλων το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου Turkish stream, ενός έργου που αναμένεται η έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βλαντιμίρ Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην πώληση πυραύλων S-400 στην Τουρκία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τουρκία αγνοεί την προειδοποίηση των ΗΠΑ -Επισπεύδεται η παράδοση των ρωσικών S-400

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μέρκελ: «Το Nord Stream 2 δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς σαφήνεια για τον ρόλο της Ουκρανίας»



    ΣΧΟΛΙΑ