Διεθνής πολιτική

Ξύλο στα σκαλιά του παλατιού του Ερντογάν: Ο Αλμπαϊράκ πιάστηκε στα χέρια με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη

  • NewsRoom

Ο γαμπρός του Ερντογάν, και πρώην υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ


Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου στην Τουρκία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ και έναν βουλευτή του Καλού Κόμματος, ο γαμπρός του Ερντογάν και παραιτηθείς υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, πιάστηκε στα χέρια με τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας Νατσί Αγκμπάλ.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι το βράδυ του Σαββάτου ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας για ενημέρωση για την οικονομία.

Ο Αγκμπάλ δήλωσε στον Ερντογάν ότι δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τον Αλμπαϊράκ στο προεδρικό μέγαρο για εξηγήσεις, ο οποίος ήταν εξοργισμένος με τον νέο κεντρικό τραπεζίτη, με αποτέλεσμα στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου να πιαστούν στα χέρια!

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν καλές. Ο Αγκμπάλ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018 και ο Αλμπαϊράκ είχε καρατομήσει όλους τους συνεργάτες του, όταν τον διαδέχθηκε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απέπεμψε τον τέως διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Μουράτ Ουισάλ, το Σάββατο, για να ακολουθήσει την αμέσως επόμενη ημέρα η ανακοίνωση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Τουρκία: Νέος Υπουργός Οικονομικών ο Λουτφί Ελβάν

Τουρκία: Δέχτηκε την παραίτηση Αλμπαϊράκ ο Ερντογάν

Σε αχαρτογράφητα νερά οι επενδυτές στην Τουρκία μετά τις σφοδρές αναταράξεις του σαββατοκύριακουΣΧΟΛΙΑ