Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δεκτή την αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανακοίνωσε απόψε η τουρκική προεδρία.
Την Κυριακή ο Αλμπαϊράκ γνωστοποίησε μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ότι παραιτείται για λόγους υγείας, μία ημέρα αφότου ο Ερντογάν διόρισε νέο κεντρικό τραπεζίτη τον Νατζί Αγκμπάλ.
«Κατόπιν αξιολόγησης του προέδρου μας, το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ να παραιτηθεί έγινε δεκτό», ανέφερε η ανακοίνωση. Ο Ερντογάν «θαυμάζει τις επιτυχίες» που είχε ο γαμπρός του κατά τη διετή θητεία του στο υπουργείο, πρόσθεσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Pfizer: Μηνύει για δεύτερη φορά Novo Nordisk και Metsera σε έναν πόλεμο συμφωνιών που κλιμακώνεται
- Ισραήλ: Πρώτο πράσινο φως στο νομοσχέδιο για την επιβολή της θανατικής ποινής σε “τρομοκράτες”
- Ζαχαράκη: Τα σχολεία στα Βορίζια θα ανοίξουν στα μέσα της εβδομάδας
- Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο