• Διεθνής πολιτική

    Βέλγιο: Τεστ και καραντίνα για όσους έρχονται από την Ελλάδα – Αντιδράσεις για την απόφαση


    Το Βέλγιο κατέταξε την Ελλάδα στην «πορτοκαλί» λίστα χωρών με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τους

    Στην «πορτοκαλί» λίστα χωρών με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τους, βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir που δημοσίευσε λίστα με «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» χώρες.

    Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ελλάδα με ακόμη έξι χώρες (Kύπρο, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία) εμφανίζεται στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο προτείνεται να υποβάλλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα.

    Ποιες χώρες παίρνουν το «πράσινο φως» από το Βέλγιο

    Από την άλλη, στις «πράσινες» χώρες συμπεριλαμβάνονται: η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Κροατία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Σλοβενία.

    «Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή «διακοπές» του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς» ανέφερε χθες βράδυ ο Υβ Βαν Λατέμ μιλώντας στο rtbf. Ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορονοϊού σημείωσε ότι «για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μη συμβουλεύονται» τη συγκεκριμένη λίστα, η οποία θα ανανεωθεί.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σχετικά με το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην «πορτοκαλί» λίστα, χθες υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη διάρκεια της σημερινής ημέρας αναμένεται εκ νέου επαφή των δύο πλευρών.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει άρει τους περιορισμούς για όσους προέρχονται από το Βέλγιο από την 1η Ιουλίου. Το Βέλγιο απαγορεύει στους πολίτες του να ταξιδεύουν στις χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα.



    ΣΧΟΛΙΑ