ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε σήμερα από δικαστήριο της Νέας Υόρκης να απορρίψει την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του για τις κατηγορίες που σχετίζονται με τα χρήματα που κατέβαλε σε μια πρώην πορνοστάρ για να εξαγοράσει τη σιωπή της. Ο Τραμπ ζητά να απορριφθεί όλη η υπόθεση πριν από την Παρασκευή, οπότε θα ανακοινωθεί η ποινή που θα του επιβληθεί.
Το αίτημα αυτό, που υποβλήθηκε σε πολιτειακό Εφετείο, αποτελεί άλλη μια προσπάθεια της νομικής ομάδας του Τραμπ να μπλοκάρει την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που έκρινε την Δευτέρα ότι η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί στις 10 Ιανουαρίου, δέκα ημέρες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου.
Με τη χθεσινή απόφασή του ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του Τραμπ που επιδίωκαν να καθυστερήσει η ανακοίνωση της ετυμηγορίας ώστε να εφεσιβάλουν δύο προηγούμενες αποφάσεις του, με τις οποίες επικύρωσε την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσαν τον περασμένο Μάιο οι ένορκοι για 34 κατηγορίες παραποίησης εγγράφων. Ο δικαστής έκρινε ότι το αίτημα του Τραμπ για αναβολή ήταν επί της ουσίας «μια επανάληψη των επιχειρημάτων που έχει διατυπώσει άπειρες φορές στο παρελθόν». Ωστόσο ο Μέρτσαν δεν προτίθεται να στείλει τον Τραμπ στη φυλακή. Όπως είπε, ενόψει και της ορκωμοσίας του νέου προέδρου, θεωρεί πως η πιο πρακτική προσέγγιση θα ήταν να αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους και χωρίς να του επιβληθεί ούτε πρόστιμο, αλλά μόνο να καταγραφεί η καταδίκη στο ποινικό μητρώο του.
Η υπόθεση για την οποία κρίθηκε ένοχος ο Τραμπ αφορά την καταβολή 130.000 δολαρίων από τον πρώην δικηγόρο του, τον Μάικλ Κόεν, στην ηθοποιό ταινιών για ενήλικες Στόρμι Ντάνιελς, για να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Η Ντάνιελς ισχυρίζεται ότι είχε συνευρεθεί ερωτικά με τον Τραμπ πριν από πολλά χρόνια, αλλά εκείνος το αρνείται.
Ο Τραμπ λέει ότι ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, που είναι Δημοκρατικός, σκόπευε με την υπόθεση αυτή να πλήξει την προεκλογική εκστρατεία του. Ο εισαγγελέας απαντά ότι είναι πολύ συνηθισμένο γεγονός να ασκούνται διώξεις από το γραφείο του για παραποίηση λογιστικών εγγράφων.
Ο Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ –πρώην ή εν ενεργεία– που καταδικάζεται για ποινικό αδίκημα.
Τους τελευταίους μήνες οι δικηγόροι του επιχείρησαν δύο φορές, ανεπιτυχώς, να απορριφθεί η υπόθεση.
Διαβάστε επίσης:
Αυστρία: Ο ηγέτης του FPÖ θα καλέσει τους συντηρητικούς σε διεξαγωγή συνομιλιών για συνασπισμό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Σχεδόν τα 2/3 των Βρετανών πιστεύουν πλέον πως το Brexit είχε αρνητικές επιπτώσεις
- Τραμπ κατά Ιταλίας: Επί δεκαετίες τους υπερασπίσαμε, αλλά όταν φτάνει η καθοριστική στιγμή, δεν είναι παρόντες
- Κατάρ: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στο Ρας Λαφάν – Για τεχνικό πρόβλημα κάνει λόγο η Ντόχα – Πολλοί τραυματίες
- Ζάππειο: Κράτος εν κράτει η διαχείρισή του;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.