ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενεργοποιούνται και επανδρώνονται από τη Δευτέρα 11 Μαΐου τα φυλάκια στις εισόδους του πρώην Ειρηνοδικείου επί των οδών Λουκάρεως και Δέγλερη οι οποίες πλέον θα είναι τα αποκλειστικά σημεία πρόσβασης για τον χώρο, όπου πρόσφατα έγινε επίθεση με πυροβολισμούς από 89χρονο άντρα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δικαστικών υπαλλήλων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Χριστόφορου Λινού ενεργοποιούνται ξανά οι πύλες εισόδου με την λειτουργία φυλακίων.
Στην ανακοίνωση του εφέτη Χριστόφορου Λινού αναφέρεται:
«Ενημερώνονται οι κ.κ. πληρεξούσιοι Δικηγόροι ότι από την προσεχή Δευτέρα, 11.5.2026, ο τρόπος εισόδου στο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών αλλάζει, καθώς από την ανωτέρω ημερομηνία πρόκειται να ενεργοποιηθούν τόσο το φυλάκιο της οδού Λουκάρεως όσο και το φυλάκιο της οδού Δέγλερη, τα οποία θα επανδρωθούν με την απαραίτητη δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι η προσέλευση στο πρώην Ειρηνοδικείο Αθηνών (όπως και η αποχώρηση από εκεί) θα γίνεται για όλους ανεξαιρέτως (Δικαστές, Δικηγόρους, Δικαστικούς Υπαλλήλους και πολίτες) αποκλειστικά μέσω των ανωτέρω φυλακίων, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από άλλα σημεία εισόδου, τα οποία άμεσα καταργούνται.
Επισημαίνεται ότι ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τη διευκόλυνση των Δικηγόρων στην άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς το φυλάκιο της οδού Δέγλερη είναι προορισμένο για αποκλειστική χρήση εκείνων και των Δικαστικών Υπαλλήλων, ενώ στο φυλάκιο της οδού Λουκάρεως οι Δικηγόροι θα εισέρχονται κατά προτεραιότητα.
Τέλος, προς αποφυγή συμφόρησης, ιδίως κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου, παρακαλούνται οι κ.κ. πληρεξούσιοι Δικηγόροι να προσέρχονται εγκαίρως στο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών».
Διαβάστε επίσης:
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γκολσφιτέχ Φαραχανί: Ποια είναι η Ιρανή ηθοποιός που έγινε η αφορμή για το viral χαστούκι της Μπριζίτ στον Εμανουέλ Μακρόν
- Noval Property: Από 26 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος ύψους 0,07 ευρώ/μετοχή
- Εξαρθρώθηκε σπείρα τηλεφωνικών απατών: Είχαν call center και εισπράκτορες και η λεία τους έφτασε τα 1,6 εκατ. ευρώ
- Υπουργείο Παιδείας: Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται στα σχολεία – Θεσπίζεται ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ασφαλή χρήση της
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.