• Διεθνής πολιτική

    Τουρκία: Επίθεση από την αντιπολίτευση στον Ερντογάν για το φιάσκο με τον τελικό του Super Cup

    • NewsRoom
    Εκρέμ Ιμάμογλου

    Εκρέμ Ιμάμογλου


    Πολιτικές διαστάσεις πήρε το ζήτημα με την ματαίωση του τελικού του Super Cup Τουρκίας, μεταξύ των ομάδων της Γαλατάσαραϊ και της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

    Η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου είχε προγραμματίσει να τιμήσει την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτος, με τις εκδηλώσεις να περιλαμβάνουν την εμφάνιση μιας μεγάλης τουρκικής σημαίας και ενός πανό του Κεμάλ Ατατούρκ. Ωστόσο, οι Σαουδάραβες ήταν κάθετα αντίθετοι με κάτι τέτοιο, με το αδιέξοδο να οδηγεί τελικά στην ματαίωση του αγώνα, λίγο πριν τη σέντρα του.

    Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το φιάσκο ανέβασε τους «τόνους» στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Τουρκίας, με την κεμαλική αντιπολίτευση  να δείχνουν ως υπεύθυνο τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Τόσο ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ, όσο και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, επιτέθηκαν κατά του Τούρκου προέδρου, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης κρατούνται προς το παρόν χαμηλοί τόνοι, καθώς δεν θα ήθελε να διαταραχθούν ξανά οι εύθραυστες σχέσεις της Τουρκίας με τη Σαουδική Αραβία. Άλλωστε, η προσπάθεια για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών φαίνεται πως έπαιξε ρόλο στο να αποφασίσει η Τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να επιλέξει τη Σαουδική Αραβία για τον τελικό.

    Η νέα πολιτική σύγκρουση έρχεται ενώ η αντιπολίτευση προσπαθεί να μαζέψει τις δυνάμεις της μετά την συντριπτική ήττα της στις προεδρικές εκλογές και ενόψει των κρίσιμων δημοτικών εκλογών του Μαρτίου. Ο Ερντογάν έχει ως μεγάλο στόχο του να πάρει ξανά τον δήμο της Κωνσταντινούπολης (στην οποία βρίσκεται η έδρα των δύο ομάδων του τελικού του Super Cup), στην οποία το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και ο Ιμάμογλου διατηρούν ισχυρό προβάδισμα.

    Το φιάσκο του τελικού έρχεται την ώρα που η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας κατηγορείται για κακοδιαχείριση στο τουρκικό ποδόσφαιρο.

    Διαβάστε επίσης

    Νικαράγουα: Πογκρόμ κατά της Καθολικής Εκκλησίας από το καθεστώς Ορτέγκα – Στις 12 οι συλλήψεις κληρικών

    Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση κατά συγκροτήματος διαμερισμάτων στο Χάρκοβο

    Βρετανία: Πέθανε ο βραβευμένος ηθοποιός Τομ Γουίλκονσον



    ΣΧΟΛΙΑ