ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ μεταβαίνει αύριο Πέμπτη στο Ισραήλ για να “συζητήσει τα επόμενα βήματα” σε σχέση με τον πόλεμο στη Γάζα, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος.
“Ο απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ θα μεταβεί στο Ισραήλ την Πέμπτη, όπου θα συναντήσει αξιωματούχους προκειμένου να συζητήσει τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Γάζα”, διευκρίνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Ο Γουίτκοφ συνέχισε τις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς και του Ισραήλ για επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα, και παραδέχτηκε την αποτυχία αυτών των συνομιλιών στις 24 Ιουλίου.
Στο ταξίδι του στη Σκωτία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι “πιθανή” μια εκεχειρία στη Γάζα και ότι “πραγματικός λιμός” εκτυλίσσεται στο παλαιστινιακό έδαφος. Δήλωσε επίσης ότι περιμένει να δημιουργηθούν κέντρα διανομής τροφίμων για τη σίτιση περισσοτέρων ανθρώπων στη Γάζα, όπου έχει αρχίσει να επικρατεί λιμός.
Διαβάστε επίσης
Τζερόμ Πάουελ (Fed): «Δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο αντίκτυπος των δασμών στον πληθωρισμό»
ΗΠΑ: Κυρώσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας για την υπόθεση Μπολσονάρου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΙΓΙΣ: Παραλαβή 50 νέων οχημάτων 4Χ4 από τη Δασική Υπηρεσία
- eBay: Ιστορικό υψηλό για τη μετοχή – Γιατί εκτοξεύτηκε σχεδόν 18%
- Χρηματιστήριο: Μια ανάσα από τις 2.000 μονάδες με πρωταγωνίστρια την ΕΤΕ – Νέο άλμα 3,3% για την Alter Ego
- Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 22χρονος Σέρβος που τραυματίστηκε στο τροχαίο στο ύψος του Βαθύλακκου
