• Διεθνής πολιτική

    Σολτς: Δεν πρέπει να κάνουμε δυσκολότερη την αποχώρηση από τη Ρωσία των αντιφρονούντων του Πούτιν

    • NewsRoom
    Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς

    Όλαφ Σολτς, καγκελάριος Γερμανίας


    Είναι σημαντικό να μην κάνουμε δύσκολη τη ζωή για τους αντίπαλους του Κρεμλίνου που θέλουν να φύγουν από τη Ρωσία, ανέφερε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ,έπειτα από τη συνάντηση με τους ηγέτες των σκανδιναβικών χωρών τη Δευτέρα στο Όσλο.

    Ο Σολτς, ρωτήθηκε σχετικά με τη συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το αν θα πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος στους Ρώσους τουρίστες, δηλώνοντας πως ενώ υπάρχει περιθώριο για συζήτηση, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φεύγουν από τη Ρωσία επειδή διαφωνούν με το ρωσικό καθεστώς.

    «Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουμε δεν θα πρέπει να κάνουν πιο περίπλοκο το να μπορούν να φύγουν από τη χώρα, για να ξεφύγουν από την ηγεσία και τη δικτατορία στη Ρωσία», ανέφερε.

    Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Φινλανδία, ζήτησαν να απαγορευτεί η είσοδος των Ρώσων τουριστών στην ΕΕ για να διασφαλιστεί ότι και αυτοί θα πληρώσουν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

    Διαβάστε επίσης:

    Bayer: Θα συνεχίσει την προμήθεια βασικών γεωργικών προϊόντων στη Ρωσία

    Έβρος: Πέρασαν σε ελληνικό έδαφος οι 38 μετανάστες, άμεση βοήθεια τους προσέφεραν οι Ελληνικές αρχές – Έρευνα για το πώς πέρασαν τα σύνορα

    Έρευνα: Ένας μαζικός πυρηνικός πόλεμος θα οδηγούσε σε αφανισμό πάνω από την μισή ανθρωπότητα



    ΣΧΟΛΙΑ