• Top Stories

    Συνάντηση με τον Putin ζητά ο Erdogan

    Ερντογάν - Πούτιν

    Ερντογάν – Πούτιν


    Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ζήτησε ο Τούρκος ομόλογός του Tayyip Erdogan, σε μία προσπάθεια προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16 την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    «Μία πρόταση από την τουρκική πλευρά για μία συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κράτους παραδόθηκε στον πρόεδρο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Μόνο αυτό μπορώ να πω», πρόσθεσε.

    Οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στο Παρίσι την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, καθώς θα παραστούν στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το κλίμα, και έτσι η συνάντησή τους, η πρώτη μετά το ξέσπασμα της κρίσης ανάμεσα στις δύο χώρες, πιθανότατα θα γίνει στη γαλλική πρωτεύουσα.

    Σε συνέντευξή του στο δίκτυο France 24 την Πέμπτη ο Erdogan ανέφερε πως δεν θέλει οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία να είναι τεταμένες, και εξέφρασε την προθυμία του να μιλήσει στον Putin. «Πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτό που συνέβη, αλλά ο Putin δεν επέστρεψε το τηλεφώνημά μου», δήλωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ