• Top Stories

    Τρομακτικό βίντεο: Δείτε τη μάχη που έδωσαν οι φρουροί του Erdoğan με τους στασιαστές (Video)

    • NewsRoom


    Συγκλονιστικές στιγμές που παραπέμπουν σε ταινία δράσης του Χόλιγουντ, μεταφέρει βίντεο από τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Commando των πραξικοπηματιών δίνουν μάχη σώμα με σώμα με τους επίλεκτους της φρουράς του Recep Tayyip Erdoğan και οι πυροβολισμοί πέφτουν βροχή.

    Η μάχη εκτυλίχθηκε στη Μαρμαρίδα, στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο Erdoğan, επί έξι ημέρες. Το σημείο όπου βρισκόταν ο Τούρκος πρόεδρος ήταν γνωστή και έτσι οι πραξικοπηματίες έστειλαν από τη Σμύρνη με τρία ελικόπτερα μια επίλεκτη ομάδα 40 commando στο ξενοδοχείο του Erdogan. Τον Τούρκο πρόεδρο όμως προστάτευαν με την ίδια τους τη ζωή, 175 επίλεκτοι της φρουράς του.

    Απ’ ό,τι φαίνεται πάντως, ο Εrdogan είχε πληροφόρηση από τις μυστικές υπηρεσίες, έτσι την τελευταία στιγμή κατάφερε να διαφύγει σε κοντινό σημείο υπό την προστασία των φρουρών του. Mάλιστα οι πραξικοπηματίες έπληξαν με ρουκέτα το ξενοδοχείο, ωστόσο ο Τούρκος Πρόεδρος είχε έγκαιρα  διαφύγει.

    turkish commandos

    Και το Reuters μεταφέρει μαρτυρίες που κάνουν λόγο για θρίλερ στον αέρα! Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, δύο μαχητικά F-16 των πραξικοπηματιών πλησίασαν και «παρενόχλησαν» το προεδρικό αεροσκάφος. Αγνωστο γιατί όμως, δεν άνοιξαν πυρ κατά του αεροσκάφους του Erdogan.

    «Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Recep Tayyip Erdoğan, ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο» είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε: «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ… αυτό είναι ένα μυστήριο».

    Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν με τα δύο F-16, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Recep Tayyip Erdoğan έμπλεξε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα». «Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» είπε ένας Τούρκος αξιωματούχος.

    aa-ERDOGGAN

    Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ… αυτό είναι ένα μυστήριο».

    Ο πρωθυπουργός Binali Yıldırım επίσης είχε βρεθεί στο στόχαστρο στην Κωνσταντινούπολη κατά την απόπειρα πραξικοπήματος και ξέφυγε την τελευταία στιγμή, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ena-praxikopima-vgalmeno-apo-ti-dekaetia-tou-70/61836



    ΣΧΟΛΙΑ