Πολιτική

Mega εκδοτικό Deal στην Τουρκία

Ερντογάν


Mega deal με πολιτικές προεκτάσεις βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία καθώς o αντιπολιτευόμενος εκδοτικός όμιλος Dogan περνά στα χέρια του φιλοκυβερνητικού Demirοren Media Group. Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών θα ανακοινωθεί μέχρι σήμερα το βράδυ. Έτσι, ο όμιλος Demirοren θα έχει πλέον υπό την σκέπη του εμβληματικά ΜΜΕ όπως τη Hurriyet, το CNN Turk και το Kanal D.

Η διαφαινόμενη συμφωνία ξεπερνά το επιχειρηματικό επίπεδο καθώς ο όμιλος Dogan ήταν πρακτικά ο μόνος ισχυρός δημοσιογραφικός όμιλος που αντιπολιτευόταν ακόμα στον πανίσχυρο Tayyip Erdogan. Είναι ενδεικτικό ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές τον Aydin Dogan ως έναν διεφθαρμένο επιχειρηματία.

Επιπλέον τον Μάιο του 2015 ο Erdogna είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της εφημερίδας Cumhuriyet – επίσης ιδιοκτησίας Dogan – επειδή είχε δημοσιεύσει τις φωτογραφίες από αυτοκινητοπομπή η οποία μετέφερε όπλα με προορισμό της Συρία τα οποία ανήκαν στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT).

 Στον αντίποδα, ο Demirοren Media Group, του επιχειρηματία Erdogan Demiroren, θεωρείται προσκείμενος στο κυβερνών ισλαμιστικό κόμμα.ΣΧΟΛΙΑ