• Διεθνής πολιτική

    Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Όλες οι φορές που ο Καβαλιέρε προκάλεσε με τις ατάκες του

    • NewsRoom
    Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Ιταλός πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός

    Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Ιταλός πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός


    Από τα γράμματα γεμάτα «γλύκα» που αντάλλαζε με τον Πούτιν, μέχρι τα «ροζ» ραντεβού που υποσχόταν στην ποδοσφαιρική του ομάδα αν του έφερναν τη νίκη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε πολλές φορές ταράξει τα νερά με τις δηλώσεις αλλά και τις απρεπείς χειρονομίες του.

    Για πολλούς πολιτικούς είχε να εκφράσει σκληρές απόψεις, όμως για τον ίδιο είχε να πει μόνο ένα πράγμα: Είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του τον Ιησού Χριστό της πολιτικής, καθώς είχε τη τάση, όπως υποστήριζε, να θυσιάζεται για όλους, να ανέχεται τους πάντες και να είναι ένα υπομονετικό θύμα.

    Η Ιταλία θα κηρυχθεί από την Τετάρτη σε εθνικό πένθος. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι άφησε την τελευταία του πνοή στις 12 Ιουνίου, σε ηλικία 86 ετών και η απώλεια του διακινδυνεύει την αυτοκρατορία που έχτισε αλλά και τις ισορροπίες στο κόμμα του Forza Italia.

    Οι τακτικές ενός playboy

    Από μία θηλυκή παρουσία στον δρόμο μέχρι μία γυναίκα σε υψηλό αξίωμα, ο Μπερλουσκόνι δεν έχανε ποτέ ευκαιρία να εκφράζει τον θαυμασμό του για το γυναικείο φύλο, σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνώντας τα όρια και προκαλώντας διαμαρτυρίες.

    «Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω όλες τις playboy τακτικές μου», σχολίασε τον Ιούνιο του 2005 για την προσπάθειά του να πείσει την πρόεδρο της Φινλανδίας, Tarja Halonen, να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της χώρας της να φιλοξενήσει τη νέα Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων. Η αντίδραση της Φιλανδίας ήταν άμεση.

    «Αν καταφέρετε να νικήσετε, θα σας φέρω ένα λεωφορείο με πόρνες στα αποδυτήρια», είχε υποσχεθεί στην ποδοσφαιρική ομάδα Monza, τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Ο ίδιος άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για τις γυναίκες, αναφέροντας σε μία έκθεση μοτοσικλετών: «Εργάζομαι χωρίς διακοπή και  περιστασιακά μπορεί να τύχει να κοιτάξω μία όμορφη γυναίκα. Είναι προτιμότερο να σου αρέσουν οι όμορφες γυναίκες παρά να είσαι γκέι».

    Οι ατάκες του για τους πολιτικούς

    Οι συμπάθειες του πολλές φορές έφτασαν πολλές φορές στα όρια των διπλωματικών επεισοδίων, με τον Καβαλιέρε να μην υποκύπτει σε κοινές ευρωπαϊκές θέσεις ή στους κανόνες της πολιτικής ορθότητας.

    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δέθηκαν από μια ισχυρή φιλία, η οποία δεν κατάφερε να «λυγίσει» όταν σύσσωμη η Ευρώπη στάθηκε απέναντι στην Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Ο Μπερλουσκόνι, την ώρα που ο πόλεμος μαινόταν για σχεδόν οχτώ μήνες στην Ουκρανία, εκφράστηκε με λόγια αγάπης για τον Ρώσο Πρόεδρο. «Ο Πούτιν για τα γενέθλιά μου μου έστειλε 20 μπουκάλια βότκα και ένα πολύ γλυκό γράμμα. Του έστειλα κι εγώ μπουκάλια Lambrusco και μια εξίσου γλυκιά επιστολή», ανέφερε.

    Όσο για τον Μπαράκ Ομπάμα, τον χαρακτήρισε έναν όμορφο, νέο και λίγο ηλιοκαμένο νεαρό, όταν ανακοινώθηκε η νίκη του στις αμερικανικές εκλογές, ενώ δεν δίστασε να προτείνει στον Γερμανό Μάρτιν Σουλτς να συμμετάσχει σε ταινία ιταλικής παραγωγής στον ρόλο του Κάπο, ενός κρατουμένου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στον οποίο δίνονταν προνόμια για την επίβλεψη των ομάδων εργασίας των κρατουμένων.

    Στον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών, Γιόζεφ Πικέ, είχε κάνει μία κίνηση που υποδήλωνε ότι τον έχουν απατήσει, σηκώνοντας τα δύο δάχτυλα πάνω από το κεφάλι του σε ομαδική φωτογραφία της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ερντογάν από Κατεχόμενα: Δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια σε διαπραγματεύσεις

    Λίντνερ: Ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να συνεχίσει στην ίδια τροχιά

    Νίκολα Στέρτζον: Ελεύθερη αφέθηκε η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας (upd)

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ